Çipli Kartlarda RFID Tehlikesi Veriler Çalınıyor

Çipli Kartlarda RFID Tehlikesi Veriler Çalınıyor

Çipli Kartlarda RFID Tehlikesi Veriler Çalınıyor

Kredi kartlarında, banka kartlarında ve hatta yeni kimlik kartlarında ve pasaportlarda RFID çiplerinde giderek daha fazla depolanan kişisel veriler RFID Taraması (Radyo Frekansı Tanımlama) ile çalınabiliyor.

RFID radyo dalgalarıyla çalışır ve RFID etiketi, RFID okuyucu ve bir tarama anteni ile üç bölümden oluşur. Kartınızda PayPass™, PayWave™ veya Blink™ (bir logo veya radyo dalgası görüntüsüyle gösterilir) varsa, kartınızda RFID bulunur.

Verilerinizin havadan çalınmaması için tarayıcının radyo dalgalarının RFID çipiyle temas etmesini yani taranmasını engelleyen ve depolanan verileri koruyan sızdırmaz bir alüminyum-polimer bileşiğinden üretilen kılıflarda, tüm çipli kartlarınızı muhafaza etmeniz gerekir.

Uzmanlar, elektromanyetik frekansı filtreleyen örgü benzeri bir metal manşon olan “Faraday kafesi” olduğunu belirtiyor ve elektromanyetik olarak opak bir RFID cüzdanı aramanızı tavsiye ediyorlar.

Güvenlik uzmanlarıyla yapılan bir RFID cüzdan ve kalkan testi deneyinde test edilen 10 üründen hiçbirinin RFID çiplerinden gelen radyo yayınlarını tamamen engellemediği görüldü.

Sadece koli bandı ve alüminyum folyodan üretilen ev yapımı bir malzeme bile test edildi ve RFID kartlar için ticari olarak satılan 10 ürünün 8’inden daha fazla koruma sağladığı ortaya çıktı.

Kaynak:
safesmartliving.com/how-does-rfid-work/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir