Çin Kağıt İthalatını Durdurdu İtalya’nın Elinde Milyonlarca Ton Kağıt Atık Kaldı

Çin Kağıt İthalatını Durdurdu İtalya’nın Elinde Milyonlarca Ton Kağıt Atık Kaldı

Çin kağıtlara plastik karıştığı için düşük kaliteli geri dönüşümlü kağıt ithalatını durdurdu. Dergi, gazete ve kağıttan oluşan bu atıkların plastik torba içerisinde ya da başka materyaller ile karışarak çöpe atılması nedeniyle kağıt kalitesini düşürüyor.

Bu ithalatın durdurulması yüzünden kağıt atıklar İtalya’nın elinde kaldı ve fiyatlar düştü. AB’de toplanan kağıt atık 60 milyon ton olurken İtalya’da yılda toplanan kağıt atık 7 milyon ton oldu.

Ambalaj sektöründe ve bazı durumlarda ise tuvalet kağıdı, peçete ve kağıt mendil üretiminde kullanılan geri dönüşümlü kağıdın stratejik bir öneme sahip olduğu belirtiliyor. İtalya’da toplanan atık kağıt miktarının, geri dönüşüm için ihtiyaç olan miktardan daha fazla olduğu bildiriliyor.

İtalya yılda 1,9 milyon ton kağıt ihracatı yaparken, Avrupa 10 milyon ton atık kağıt ihracatı yapıyor.

İtalyan Kağıt Üreticileri Birliği Genel Müdürü konuyla ilgili şunları açıkladı;
Çin’in bu yeni tutumu, bizleri Çin ile ilgili iki tür değerlendirme yapmaya yönlendirdi. Bunlardan ilki, Çin’in yılda 105 milyon ton kağıt üretimiyle dünyanın en önemli kağıt üreticisi olması ve İtalya ile Avrupa’nın, geri dönüşüm konusunda sanayi politikalarını gözden geçirmesi.

Öte yandan Avrupa çapındaki birçok matbaa şirketi, hem gazete hem de dergi kağıdı konusunda zor durumda. Çin karton üretiminde hammadde olarak gazete kağıdını kullanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir