İçeriğe geç

Christopher Anthony John Martin Kimdir

Christopher Anthony John Martin Kimdir

Christopher Anthony John Martin kısa adıyla Chris Martin, 2 Mart 1977 yılında İngiltere’de doğan şarkı sözü yazarı, prodüktor ve müzisyendir. Londra Üniversitesi Akademisi’nden mezun olmuştur.

Chris Martin 1996 yılında kurulan dünyaca ünlü Coldplay grubunun solisti, aynı zamanda da gitaristi ve piyanistidir. Aynı zamanda grubun kurucularındandır.

Chris Martin, bir röportajında vejetaryen olduğunu, sigara ve içki kullanmadığını ve boş zamanlarında yoga yaptığını ifade etti.

Chris Martin, Bush ve Irak’taki savaşın sesli eleştirmeniydi.

Almanya Berlin’de düzenlenen konserde şarkısına başlamadan önce piyanosuna Türk bayrağı sererek, şarkısını İstanbul için söyleyeceğini açıkladı. Türkçe konuşarak “Merhaba efendim” sözleriyle onlara sevgilerimizi yolluyoruz dedi.

Şarkı sonunda Muhammed Ali’nin “Bize barışı getirmede yardım edecek birine ihtiyacımız var” sözlerini içeren videosu paylaşıldı.

Filmografi:
TV Dizileri:
2006 Extras
2010 The Simpsons
2014 Saturday Night Live
2016 Super Bowl 50
2017 Modern Family

Filmleri:
2004 Shaun of the Dead
2009 Brüno
2012 Coldplay Live 2012
2017 Avicii: True Stories
2018 Coldplay: A Head Full of Dreams

Solo Şarkıları:
2002 Where Is My Boy?, Your Love Means Everything, Pt. 2, Gold in Them Hills
2003 Sliding, Arthur, See It in a Boy’s Eyes
2004 Everybody’s Happy Nowadays, Gravity, Do They Know It’s Christmas?
2006 All Good Things (Come to an End), In the Sun, Beach Chair
2007 Homecoming
2009 Lukas, Fun, Want, Dove of Peace
2010 A Message 2010, Most Kingz, Me and Tennessee
2012 I Don’t Want You To Die
2014 Do They Know It’s Christmas?
2015 True Believer, Every Day’s Like Christmas
2016 Electricity
2017 Homesick
2018 Heaven, Keep Talking

Albümleri:
2000 Parachutes
2002 A Rush of Blood to the Head
2005 X&Y
2008 Viva la Vida or Death and All His Friends
2011 Mylo Xyloto
2014 Ghost Stories
2015 A Head Full of Dreams

  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç

Benzer içerikler


Magazin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir