Cheryl Cole Kimdir

Cheryl Cole Kimdir

Cheryl Ann Tweedy 30 Haziran 1983 yılında Newcastle’da doğan İngiliz şarkıcı, söz yazarı, dansçı, moda tasarımcısı ve yazardır.

2002 yılında Girls Aloud adlı müzik grubunun bir üyesi olarak ünlendi. Girls Aloud ile birlikte Cole, yirmi tekli (single) çalışmasına imza atarken; grubun iki albümü de İngiltere’de bir numaraya yükseldi.

Grup ayrıca dört kez BRIT Ödülleri’ne aday gösterilirken, 2009 yılında Yılın Şarkısı dalında The Promise adlı şarkıyla ödül kazandı. Cole, ayrıca İngiliz televizyon gösterisi The X Factor’da jüri üyeliği yaptı. İlk solo şarkısı olan Fight for This Love”ı piyasaya sürdü. Bu şarkı Birleşik Krallık’ta en çok satılan dördüncü tekil albümü olurken, Birleşik Krallık ve İrlanda müzik listelerinde zirvede yeraldı. Bu dönemi izleyen süreçte sanatçı, 3 Words adlı ilk stüdyo albümünü yayımladı.

Cole, geniş çapta bir stil ikonu olarak tanınmaktadır. Vogue ve Elle gibi dergilerde kapağa çıkmayı başarmıştır. Chealsea takımının ünlü oyuncusu Ashley Cole ile evlenmiş ve 17 Ağustos 2010 yılında boşanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir