Çamaşır Suyunun Zararları Nelerdir

Çamaşır Suyunun Zararları Nelerdir

Çamaşır Suyunun Zararları Nelerdir

Temizlik ve hijyen sağladığı iddiasıyla kullanılan kimyasal Çamaşır suyu, (kimyasal adıyla sodyum hipoklorit) öldürücü, zehirleyici, yaralayıcı, tahriş edici ve aynı zamanda yangın çıkartıcı, insanlara, bitki ve metallere zarar verici etkisi olan bir maddedir.

Koroziv maddelerle olan zehirlenmeler son yıllarda bu maddelerin özellikle ev ve iş yerlerinde günlük kullanıma daha fazla girmesi ile artış göstermiştir. Çamaşır suyu alkali bir koroziv maddedir.

Bununla birlikte ailelerin eğitimsiz olması ürün ambalajında yazılanları okumaması ve dikkatsiz davranmaları da bu zehirlenmeleri artıran diğer bir faktör olarak ortaya çıkıyor.

Su kirliliğine sebep olan kimyasal maddelerin bir kısmının kanserojen özellik taşıması, mutajenik ve genotoksik etkiye sahip olması, kirliliğin şimdiki ve daha sonraki nesiller üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerini düşünülmesi açısından kirliliğe sebep olan kimyasallar üzerine yapılan sitogenetik ve sitotoksisite çalışmaların önemini daha da artırmaktadır.

Bu tür insanlara ve çevreye zararlı kimyasalları kullanmaktan kaçınmak gerekiyor. Ürün ambalajlarındaki uyarılarda bu maddelerin başka maddelerle karıştırılmasının tehlikeli gazların çıkışına neden olabileceği yazılı. Çamaşır suyu içeren ürünlerin amonyaklı veya asidik (tuz ruhu, kireç çözücü gibi) temizlik maddeleriyle karıştırılmasının zehirli gazların (klor gazı ve klor aminlerin) açığa çıkmasına neden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir