Bulgaristan’da 85 Yıldır Orman Bayramı Kutlanıyor

Bulgaristan'da 85 Yıldır Orman Bayramı Kutlanıyor

Bulgaristan’da 85 Yıldır Orman Bayramı Kutlanıyor

Bulgaristan’da 1925 yılında AÄŸaçlandırma Bayramı kutlaması baÅŸlarken 1934 yılında bu bayram Orman Haftasına dönüştürüldü. 12-22 Nisan 1934, Bulgaristan’da kutlanan ilk Orman Haftası oldu.

Günümüzde Bulgaristan’da 1-7 Nisan arasında Orman Haftası kutlanıyor.

Orman Haftasının amacı, Bulgaristan’ın her köşesinde aÄŸaçlandırma konusunu anlatmak, ormanın faydaları konusunda halkı biliçlendirmek, öğrencilerin çalışma haftası ise aÄŸaçlandırılma haftasına dönüşmektir.

Blagoevgrad orman haftası açılışında konuÅŸan Bulgaristan Ormanlar Yürütme Ajansı Müdürü yaptığı açıklamada “Ajans olarak 140 yıllık bir tarihe sahibiz, Bulgaristan’da Merkez Orman Dairesinin kuruluÅŸunun 140., ormancılık basının 120. ve aynı zamanda da Ormancılar BirliÄŸinin kuruluÅŸunun 110. Yıldönümü kutlanıyor. Ormancılar BirliÄŸi, canlı ve yüksek ürün veren ormanlar yetiÅŸtirmeye ve onlara sahip çıkmaya devam etti. Bizden öncekilerinin baÅŸarılarını devam ettirmek büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda da güçlü bir motivasyon gerektiriyor” dedi.

Bulgaristan’da önümüzdeki yıl Devlet Orman Ä°ÅŸletmeleri, toplam 150 bin dekar alanı açaÄŸlandıracak ve bunların arasında orman böcekleri, yangın ve diÄŸer doÄŸa afetlerinden zarar gören 5 bin 400 dka orman yeniden dikilecek. Toplam 64 bin 200 dka orman ise, kendi kendine yenilenmeye bırakılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir