Bugün Avrupa Birliğinin Çöküşünün Başlangıcı Olabilir

Bugün Avrupa Birliğinin Çöküşünün Başlangıcı Olabilir

Türkiye’yi yaklaşık 60 yıl oyalayan ve 20 yıl sonra üye yapmayı planlayan Avrupa Birliği, enerji ve finans yönünden sıkıntı yaşarken, birlikten çıkmak için Birleşik Krallıkta 23 Haziran(Bugün) 2016 günü referanduma gidilecek.

Referandumda Birleşik Krallık vatandaşlarına AB üyesi olarak kalınmalı mı? AB’den ayrılmalı mı? sorusu yöneltilecek.(Birleşik Krallık İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan oluşuyor)

Anketlere göre Birleşik Krallık vatandaşları AB’den ayrılmak istiyor. Eğer kararsızlar AB’den ayrılmak için oy kullanırlarsa referandumun domino etkisi yaparak diğer üye ülkelere sıçraması bekleniyor.

AB ülkelerinde yapılan bir araştırmaya göre üye ülkelerde yaşayanların yüzde 45’i üyelikle ilgili referandumun kendi ülkelerinde de yapılmasını istiyor. İtalyanların yüzde 58’i referandumu en çok isteyen ülke durumunda.

Avrupa Birliği üyeliğini en çok istemeyen ülke vatandaşları Yunanlılar oldu. Yunanistan vatandaşlarının yüzde 71’i AB’yi istemezken, yüzde 61 oranla Fransa, yüzde 49 oranla İspanya ve yüzde 48 ile Birleşik Krallık vatandaşları, AB üyeliğini istemiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir