Bryan Adams Kimdir

Bryan Adams Kimdir

Bryan Guy Adams 5 Kasım 1959 yılında Ontario’da doğan Kanadalı Şarkıcı, söz yazarı, müzisyen, fotoğrafçı, aktör ve prodüktördür.

Adams üç yılda rock müzik dünyasının en başarılı isimlerinden biri olmuştur. 100 milyondan fazla satan kayıtlarıyla dünyanın en çok satan müzik sanatçıları arasında yeralmış ve tüm zamanların en çok satan Kanadalı rock sanatçısı olmuştur.

20 Juno Ödülü (56 kez adaylık), Grammy, MTV, ASCAP, Amerikan Müzik, Ivor Novello gibi sayısız ödüller kazanmıştır. Adams, Billboard tarafından müzik tarihindeki en başarılı 38. sanatçı seçildi. Adams’ın, filmler için hazırladığı şarkılar 3 Oskar ve 5 Altın Küre adayı oldu ve bir fotoğrafçı olarak da ödül kazandı. Adams, sosyal aktiviteleri ve yardım çalışmalarından dolayı da Allan Waters Ödülü dahil birçok ödülü kazanmış, Live Aid, Farm Aid, Live8, A Conspiracy of Hope gibi birçok yardım konserinde yer almışdır. Müziğe verdiği katkılardan dolayı, prestijli GGPA ödülü dışında, Florida’da müzik ödüllerinde Yaşayan Efsane ödülü kazandı.

Kendi çalışmaları dışında Bonnie Raitt, Kiss. Joe Cocker, Celine Dion ve Mel C. gibi ünlü sanatçılar için de birçok şarkı yazmıştır, Ronan Keating ve Matchbox Twenty gibi sanatçıların idölü olmuştur.

Run to You klibi ile MTV Video Ödüllerine defalarca aday oldu. Do I Have To Say The Words? adlı şarkısının klibini ise Türkiye’de çekmiştir. İstanbul’da kendisinin bir taksiye binmesiyel başlayan klip, İnönü Stadı konserinin görüntüleri eşliğinde devam ediyordu. İstanbul’un tarihi dokusunu yansıtan klipte Türk seyircisinin coşkusu da ekrana yansıtıldı. Türkiye tarihinde bu konser ilk stadyum konseri ve dönemin en büyük konseriydi.

Bryan Adams Pakistan ve Vietnam tarihinde konser veren ilk Batılı sanatçı olduğu gibi, tarihteki ilk kaset-single formatında çıkan şarkı (Heat of the Night), bazı ülkelerin radyosunda en çok çalınan şarkı (Summer of 69), 90’ların en ünlü şarkısı Everything I Do, en başarılı Kanadalı erkek sanatçı, 1 milyondan çok satmış ilk Kanada albümü, içerisinden 5 üzerinde Top 15 hiti çıkan ilk rock albümü, bir senede en fazla Grammy’e aday gösterilmiş Kanadalı gibi birçok önemli unvan taşımaktadır. Adamsın turneleri de rekorlar kırmışdır.

Diskografi

Stüdyo Albümleri:
Bryan Adams (1980)
You Want It You Got It (1981)
Cuts Like a Knife (1983)
Reckless (1984)
Into the Fire (1987)
Waking Up the Neighbours (1991)
18 til I Die (1996)
On a Day Like Today (1998)
Room Service (2004)
11 (2008)
Tracks of My Years (2014)

Konser Albümleri:
Live! Live! Live! (1988)
Live in Europe – Keep On Running (1992)
MTV Unplugged (1997)
Live at the Budokan (2003)
Live in Lisbon (2005)
Bare Bones (2010)
Live At Sydney Opera House (2013)

Derleme Albümleri
Hits On Fire (Sadece Japonyada, 1988)
So Far So Good (1993)
The Best of Me (1999)
The early years (2002) Chrome Dreams 5037320500229
Anthology (2005)
Icon (Sadece Amerikada, 2010)

Film Müzikleri:
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Colour Me Kubrick (2005)

Tekliler:
1978 Let Me Take You Dancing
1980 Give Me Your Love, Hidin’ From Love, Remember
1981 Coming Home, Fits Ya Good, Lonely Nights
1983 Cuts Like A Knife, Heaven, I’m Ready, Straight From The Heart, Take Me Back, The Only One, This Time
1984 Heaven, It’s Only Love (feat. Tina Turner), One Night Love Affair, Reggae Christmas, Run To You, Somebody, Summer of ’69
1985 Christmas Time, Diana
1987 Another Day, Hearts On Fire, Heat Of The Night, Into the Fire, Only the Strong Survive, Victim Of Love
1989 Run to you
1990 Young Lust
1991 (Everything I Do) I Do It For You, All I Want Is You, Can’t Stop This Thing We Started, Do I Have To Say The Words?, There Will Never Be Another Tonight, Thought I’d Died and Gone to Heaven, Touch the Hand
1992 The Live Volume
1993 All for Love (feat. Rod Stewart, Sting ), Please Forgive Me
1994 When The Night Comes
1995 Have You Ever Really Loved A Woman? (feat. Paco de Lucía), Rock Steady (feat. Bonnie Raitt)
1996 18 Til I Die, I Finally Found Someone (feat. Barbra Streisand), I’ll Always Be Right There, Let’s Make A Night To Remember, The Only Thing That Looks Good On Me Is You, Star, Cuts like a knife
1997 Back To You (Unplugged Version), I’m Ready (Unplugged Version)
1998 Cloud No.9 aka: Cloud # 9, I’m Ready aka: Io Vivo (In Te), On A Day Like Today, When You’re Gone (feat. Melanie C.)
1999 The Best Of Me, Don’t Give Up (Chicane Mix) (feat. Chicane), Inside Out
2002 Don’t Let Go (feat. Sarah McLachlan), Here I Am, Me voilà
2004 Flying, Open Road, Room Service, This Side of Paradise, Why Do You Have to Be So Hard to Love?
2005 So Far So Good, When You’re Gone (feat. Pamela Anderson)
2006 Never Let Go
2008 I Thought I’d Seen Everything, She’s Got a Way, Tonight We Have the Stars
2009 You’ve Been a Friend to Me, Merry Christmas
2010 Bang the Drum, One World, One Flame
2011 Alberta Bound

Video/DVD/Blu-ray:
1984 Reckless (video)
1991 Waking Up The Neighbours (video)
1993 So Far So Good (And More)
1997 MTV Unplugged
2000 Live at Slane Castle, Live at the Budokan
2005 Live in Lisbon
2013 Live At Sydney Opera House

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir