Bora Duran Kimdir

Bora Duran Kimdir
Bora Duran Kimdir

Bora Duran 23 Mart 1978 tarihinde İzmir’de doğan Şarkıcı, Şarkı Sözü Yazarı ve Bestecidir. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’ndan mezun oldu.

Selçuk Yöntem’in Şiir Niye? adlı albüm çalışmasında görev aldı. Ezginin Günlüğü grubuyla birçok projede yer aldı.

Yılmaz Erdoğan’ın şiir albümünün oluşum sürecinde, Deniz Erdoğan ile birlikte BKM Mutfak ve Çok Güzel Hareketler Bunlar ekibinin canlı müzik ve tv program müzik sorumluluğunu yürüttü ve Organize İsler adlı filmin müzikleri projesinde yer aldı.

Gül Senin Tenin adlı söz ve müziği kendine ait olan şarkısını Mahsun Kırmızıgül seslendirdi.

2006 yılında ortaklarıyla kurduğu Harem’s Production’da, kendi albüm çalışmalarına başladı ve 2011 yılında Her Sabah adlı ilk albümünü çıkardı.

2012 yılında söz, müzik ve düzenlemesi kendine ait olan Sen De Gidersen adlı tekliyi yayınladı. 2013 yılında söz ve müziği kendine ait olan Helal Olsun adlı çalışması Işın Karaca tarafından seslendirilirken, Seviyorum adlı çalışması Atiye tarafından seslendirilmiştir. 2013 yılında ikinci albümünü çıkardı.

Son olarak sözü, müziği ve düzenlemesi kendisine ait Sana Doğru şarkısını seslendirdi. Bu şarkı için İspanya, İtalya, Amerika, İran, İsviçre, Hindistan ve Azerbeycan gibi ülkelerden dansçıların yanı sıra, Türkiye’den de Karadeniz Horon ekibi, Zeybekler ve modern dansçıların katılımı ile oluşan bir klip çekildi.

Diskografi:
Sana Doğru (Tekli – 2018)
İçimdeki Deli (Tekli – 2017)
Unut Bakalım (Tekli – 2016)
İnsan (2013)
Sen de Gidersen (Tekli – 2012)
Her Sabah (2011)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir