Bodrum Sel Sonrası Son Durum

Bodrum Sel Sonrası Son Durum

Önceki gün son yılların en şiddetli yağışına uğrayan Bodrum’da afet nedeniyle birçok dere yatağı taşarak çok sayıda maddi hasara neden olmuştu.

Eylül ayı ortalamasının 20 kat fazlasına denk gelen yağış özellikle Bodrum merkez, Gümbet, Konacık ve Bitez’i etkiledi. Bu bölgelerde bulunan iş yerleri ve evleri sular bastı.

Mevsim normallerindeyken Bodrum’a metrekare başına 10 kilo yağmur yağarken, yaşanan afette metrekareye 231 kilo yağmur yağdı.

Yağış nedeniyle ev ve işyeri hasar gören vatandaşlar hasar tespiti için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bodrum Şubesine, araçları hasar gören vatandaşlar ise Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.

200’e yakın ev ve işyeri, 33 adet taşıt selden zarar gördü. Ayrıca 1 kişi evini temizlerken ayağını kırdığı için tedavi altına alındı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan selde zarar gören vatandaşların zararlarının giderilmesi için, dilekçe ve kimlik fotokopisiyle birlikte olay yeri fotoğraflarını alarak Bodrum Kaymakamlığına başvurmaları gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir