Boca Juniors Spor Kulübü Eski Başkanı Arjantin Seçimlerini Kazandı

Boca Juniors Spor Kulübü Eski Başkanı Arjantin Seçimlerini Kazandı

Arjantin tarihinde ilk kez 2. turda CumhurbaÅŸkanı belli oldu. Sağın aday gösterdiÄŸi Mauricio Macri 12 yıllık sol iktidarı devirerek seçimleri kazandı. Ãœlkeyi 2019’a kadar yönetecek

32 milyon seçmenin yaklaşık yüzde 78’i sandığa gitti. Macri, oyların yüzde 51,45’ini aldı.

Aslen İtalyan göçmeni olan Mauricio Macri seçim kampanyalarında ülkeyi yolsuzluklardan temizleyeceğini belirterek dış ilişkilker konusunda Brezilya, AB ve Amerika ile daha çok yakınlaşma kurulacağını Venezuela ve İran ile uzaklaşılacağını Çin ve Rusya ile son zamanlarda yapılan anlaşmaların gözden geçirileceğini vaat etmişti.

Ekonomik konularda; vatandaşların döviz satın almasına uygulanan yasağın kaldırılacağını, ithalat üzerindeki kısıtlamaların aşamalı olarak kaldıracağını, döviz kurunun serbest bırakılacağı, buğday ve mısır ihracatından ihracat vergisinin kalkacağını, soya ihracatından alınan verginin azalacağını, iki yıl içerisinde enflasyonun tek haneli seviyeye düşürüleceğini, 2001 yılından kalan borç sorunu kapsamında davacı fonlar ile uzlaşmanın yollarını arayacağını, buna yönelik olarak borç indirimi ve ödemelerin taksitler halinde gerçekleştirilmesini taahhüt etmişti.

Mauricio Macri Arjantin’in zengin iÅŸadamı oÄŸlu kimliÄŸiyle 1995-2007 yılları arasında Boca Juniors Spor Kulübünde baÅŸkanlık yaptı. Ãœnlü iÅŸadamı Macri, bir suç örgütü tarafından fidye için kaçırılarak 14 gün alıkonulmuÅŸtu.

Cumhuriyetçi Öneri Partisi’ni 2003 yılında kurup siyasete atılan Macri, 2007’den beri Buenos Aires belediye baÅŸkanlığını yapıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir