Bitkisel Katkı Maddeleri Nelerdir

Gıda endüstrisinde soya proteini son yıllarda et ürünlerinde katkı maddesi olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

Son yıllarda araştırmacılar başta bezelye olmak üzere acı bakla, fasulye, patates, mısır, pirinç ve ayçiçeği proteinlerinin de et ürünlerinde gıda katkısı olarak kullanılabileceğiyle ilgili olumlu sonuçlar elde etmiştir.

Üretici ve tüketiciler açısından soya proteininin et ürünlerinde maliyeti düşürmesi önemli bir avantaj olarak görülmekte.

Ayrıca tüketiciler artık daha sağlıklı gıda tüketme arzusunda. Bitkisel katkı maddeleri kullanarak beslenme fizyolojisi açısından zenginleştirilmiş et ürünlerinin üretimi konusunda yapılan araştırmalar tüketicilerin bu arzusuna cevap vermeyi hedeflemektedir.

Dünyada yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan soya gibi genetiği değiştirilmiş gıdalarla ilgi bilim adamları olumlu ve olumsuz çeşitli görüşler ortaya koymakta ve devletler oluşabilecek risklere karşı çeşitli önlemler almaktadır.

Diğer yandan tüketiciler ise soya ve soya ürünleri içeren ürünlere karşı çekinceler taşımaktadır. Tüm bu nedenlerden ötürü gıda üreticileri ve bilim adamları soya proteinine alternatif olabilecek bitkisel proteinler üzerinde araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir