Bir Ürünün Özelliği Yoksa Diğer Reklamlardan Sıyrılmak İçin Cinsel Çekicilik Kullanılıyor

Bir Ürünün Özelliği Yoksa Diğer Reklamlardan Sıyrılmak İçin Cinsel Çekicilik Kullanılıyor

Reklamda cinsel öğelerin kullanımı üzerine özellikle Amerika’da, pek çok çalışma yapılmış. Reklamda kullanılan cinselliÄŸin etkileri üzerine yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar, cinselliÄŸin tüketicilerin satın alma motivasyonu ve arzularını kışkırtmada iÅŸe yaradığını ortaya koymuÅŸtur.

Reklamda cinsellik, reklamı yapılan ürünün özellikleri, kişilerin cinsellikle ilgili bilincini dürtüklemek için, ya da kişinin cinsel arzularını ateşlemek için kullanılmaktadır. Bazı durumlarda, reklamda cinselliğin güçlü, canlı ve uzun ömürlü markaların oluşturulmasına katkıda bulunduğu söylenmektedir.

Cinselliğin her zaman sattığı fikri, çoğu zaman reklamcıların kurtarıcısı olmuştur. Eğer, ürünün eşsiz bir özelliği yoksa, mevcut reklam yoğunluğu arasından sıyrılmanın kolay yollarından birisi reklamda cinsel çekicilik kullanmaktır.

Yüksek düzey cinsel çekiciliğe sahip reklam tüketicilerce kabul edilmemekte, aynı zamanda ahlaki açıdan da doğru bulunmamaktadır. Orta düzey cinsel çekicilik içeren reklam daha kabul edilebilir gözükmektedir.

Özellikle kadınlar, yüksek düzey cinsel çekicilikli reklama olumsuz baktıkları gibi, markaya da olumsuz yaklaşmışlardır.

Ahlaki değerlerin her geçen gün değiştiği, hatta ürünün doğası gereği içinde çıplaklık bulunduruyor diye mayo reklamlarının krize neden olduğu bir dönemde reklamda cinsel çekiciliklerin kullanımı ve bunun ahlaki değerlendirmesini yapmak oldukça zor ancak cinsel çekiciliğin düzeyi ne olursa olsun ahlaken uygun bulunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir