Bilim İnsanları İnsanlara Çip Takılmasının Tehlikelerinden Bahsetti

Canlılarda kullanılan Çip teknolojisinin ne boyutta olacağı daha önce hayvanlar üzerinde test edilmesiyle ortaya çıkmıştı.

Gerek belgesel çekimleri için gerekse araştırmalar için çok sayıda canlı hayvan çiplenmektedir. Çiplenen tüm canlıların her gün 24 saat boyunca gittikleri, adım attıkları her yer, anlık olarak uydu üzerinden takip edilebiliyor ve bulundukları ortam anında tespit edilebiliyor. İnsanlar için bu konular yıllar önce çok sayıda bilimkurgu filmlerinde işlenmişti.

İnsanlarda mahremiyeti ve özgürlüğü ortadan kaldıran bu durum tehlikeli sonuçlarıda ortaya çıkaracak. Çok sayıda yabancı bilim insanı bu tehlikeli sorunlardan bahsetmeye başladı. Örneğin çip taktıran bir kişi bu çipi vücudundan çıkartmak isterse böyle bir teknolojinin olmadığı belirtiliyor. Bir diğer sorun çip takma işini yapan firma iflas ederse veya satılırsa insanların durumunun ne olacağı yönünde. Uzmanlar en önemli sorunun çiplere virüs bulaşmasıyla insanın dengesini bozabileceği, hatta daha kötü sonuçlara varabileceğini belirtiyor.

Bu teknolojinin olumsuz yönlerini beyan eden bilim adamları dışında insanlara çip takılmasına Hristiyan alimler ve Müslüman alimler dine uygun olmadığı için karşı çıkmaktadır.

Kaynaklar:
https://news.yahoo.com/experts-ringing-alarms-elon-musk-165830231.html
https://futurism.com/neoscope/scientists-horror-elon-musks-neuralink

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir