Biden’in Başkan Seçilmesiyle KKTC ve Akdeniz Doğalgaz Konularında Sıkıntı Çıkacak

Biden'in Başkan Seçilmesiyle KKTC ve Akdeniz Doğalgaz Konularında Sıkıntı Çıkacak

Biden’in Başkan Seçilmesiyle KKTC ve Akdeniz Doğalgaz Konularında Sıkıntı Çıkacak

Rum-Yunan lobisine yakınlığı ile bilinen, kendisini Rum-Yunan dostu olarak gösteren ve kendisine Bidenopulos olarak hitap edilmesinden hoşlanan Biden, Kıbrıs’ta, bölgedeki petrol ve doğal gaz yataklarının geleceği ve ABD’nin çıkarlarının korunmasının sağlamlaştırılması amacını güdüyor.

1974 Barış Harekatı sonrasında Türkiye’ye karşı uygulanan silah ambargosu kararının alınmasının baş aktörlerinden biri Biden’di.

Biden tarafından sayısız Türkiye karşıtı karar önergesi Senato’da gündeme alınmıştır.

Türk düşmanı olduğu bilinen Biden, Türkiye’ye yardımın kesilmesi, Türk askerlerinin Kıbrıs’tan çıkması, Kıbrıs Rum kesiminin Avrupa Birliği’ne girmesi, sözde Ermeni soykırım iftirasının desteklenmesi, Türkiye’ye tazminat için yaptırım uygulanması, Türkiye aleyhine teröristlerinin desteklenmesi vs. gibi konulardaki önerilere ve tasarılara destek veren biridir.

Biden yıllar önce Türkiye’ye gelip küstahlık yaparak şunları söylemişti: Siz Amerika Birleşik Devletlerine muhtaçsınız ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye ihtiyacı yok. Krediye ihtiyacınız olduğunu biliyorum. Kıbrıs sorununu çözün, emirlerimizi yerine getirin, size yardımcı olalım. Aksi takdirde hiç bir yere varamazsınız.

Biden, Kıbrıs adasından Türkleri silip adayı Rum-Yunan ikilisine peşkeş çekmeyi ve stratejik öneme sahip Kıbrıs’ı tamamen bir İngiliz-ABD uydusu haline getirmeyi amaçlamaktadır.

Joe Biden Rumlara, bölgeyle ilgili enerji planlarının, Türkiye’siz ilerleyebileceğini açıklamıştı. Burada ilk hedef Türkiye gibi görünse de ABD ve AB bir taşla iki kuş vurmayı yani Rusya’nın enerji tekelini kırmayı amaçlıyor.

Tüm bu şeytani planlara karşı Türkiye’nin yapması gereken hamlesi ise, en kısa zamanda Rusya ve destekçi ülkeleri ile Azerbaycan ve diğer Türk devletlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımalarını istemek olmalıdır. Böylece ABD-AB ve bölgedeki diğer piyon ülkelerin, Rusya’nın da zararına olacak şekilde enerji kaynaklarını sömürme planlarının önüne geçilmiş olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir