Belediyeden Vatandaşlara Ücretsiz Kan Şekeri Ölçümü

Belediyeden Vatandaşlara Ücretsiz Kan Şekeri Ölçümü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü öncesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü ve diyabet hastalığı ile ilgili bilgilendirme hizmeti sağlıyor.

Çağımızın önemli bir sağlık problemi olan diyabet yani şeker hastalığıyla ilgili vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kan şekeri ölçümü Menteşe İlçesi Pazaryeri girişinde kurulan bölümde gerçekleştirildi.

Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde 11 kişinin kan şekeri yüksek çıktı ve bu kişiler Dahiliye Uzmanlarına yönlendirildiler.

Ücretsiz kan şekeri ölçümü hizmetine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ücretsiz kan şekeri ölçümü yarın farklı noktalarda da sürecek.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Başkanı Hacı Koç, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşlarımıza kan şeker ölçümü hizmeti veriyoruz. Sağlık ekiplerinin tüm ilçelerde yapacağı kan şeker ölçümü hizmetiyle amacımız önemli bir sağlık sorunu olan diyabet hastalığında erken tanının önemini vatandaşlarımıza anlatmak. Sağlık ekiplerimiz kan şekeri ölçümü yanında vatandaşlarımıza diyabet hastalığı ile ilgili bilgilendirmelerde de bulunuyor. Bu tarz halk sağlığını ilgilendiren konularda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir