Bebek Mamalarında Kanserojen Madde Tehlikesi

Bebek Mamalarında Kanserojen Madde Tehlikesi

Bebek Mamalarında Kanserojen Madde Tehlikesi

Queen’s Üniversitesi Belfast raporunda AB ülkelerinde satılan pirinç bazlı bebek mamaların yarısında, bebekler ve çocukları hedef alan ürünlerin ise yüzde 75’inde yasadışı miktarda arsenik bulunduğu belirtildi.

Profesör Andrew Meharg’ın öncülüğünde yürütülen araştırma, pirincin süzülmesinin basit bir işleminin arsenik oranının yüzde 85’ini kaldırabileceğini belirtti.

Yüksek seviyede arseniğe maruz kalan, bebeklerin başta zeka ve bağışıklık sistemi olmak üzere, sağlıklı gelişimi üzerinde kalıcı zararları olabilir. Arsenik bebeklerin bağışıklık ve zeka gelişimini doğrudan etkiliyor.

Profesör Meharg “Bu ürünlerdeki arsenik miktarını önemli ölçüde azaltmak için basit önlemler alınabilir, bu nedenle bu kanserojen madde bu kadar zararlı seviyelerde bebek mamaları satan üreticiler için hiçbir bahane olamaz.

Üreticiler, AB standartlarına uymayan ürünleri satmaktan sorumlu tutulmalı ve şirketler yasadışı miktarda mal satılmasını önlemek için ürünlerine arsenik seviyeleri yayımlamalıdır. Böylece tüketicilerin bilinçli bir karar vermesine olanak tanıyacak. Arsenik içeren ürünleri tüketmeden önce riskler ortaya çıkabilecek”

Türkiye’de Bebeklere yedirilen mamaların tamamına yakını yurt dışından ithal edilmekte. Türkiye’de ilk yerli bebek mamasını üreten firma Aydın’dan çıktı.

Türkiye’nin İlk Yerli Bebek Maması Aydın’da Üretiliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir