Bayramda Aşırı Tatlı Tüketenler Hastaneye Başvurmak Zorunda Kalıyor

Bayramda Aşırı Tatlı Tüketenler Hastaneye Başvurmak Zorunda Kalıyor

Ramazan sonrası beslenme alışkanlığı aniden değiştiği için aşırı yemek yemek ve tatlı tüketmek sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar midenin bu ani değişimden etkilenmemesi için az ve sık yemeyi öneriyor.

Bayramda ikram edilen yiyeceklerin sadece tadına bakılmalı tamamen tüketilmemeli ya da kibarca reddedilmeli.

Konuk olunan yerlerde ikram edilen çay ve kahveyi içmemeye ya da az sayıda ve şekersiz tüketmeye çalışmak kilo kontrolü sağlıyor.

Midenin yorulmaması için kahvaltı masasında, peynir, zeytin, kepekli ekmek, söğüş sebze yer almalıdır(Sucuk, salam gibi ürünler tercih edilmemeli).

Öğle ve akşam yemekleri için; çorba, zeytinyağlı sebze yemekleri, salata, yoğurt, ızgara veya fırında et yemekleri, kepekli ekmekten oluşan öğünler hazırlanmalı. Sütlü tatlılar tercih edilmelidir.

Bayramda sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek vücut daha hafif bir etkilenmeyle geçiş dönemini atlatır. Böylece bayramdan sonra normal beslenmeye dönüldüğünde sağlık sorunu yaşanmaz.

Bayramda aşırı yağlı yiyecekler, kızartmalar, kebap türü yemekler, ağır yemekler, hamurlu şerbetli ve şekerli tatlılar tercih edilmemelidir. Bu tür yiyecekler tüketildiğinde mide birden bire bu yoğun yiyeceklerle karşılaştığı için sindirim sistemi sorunlarıyla kilo alma sorunu ortaya çıkacaktır.

Yaz mevsimi olduğu için günde en az 2 ila 2,5 litre suyun mutlaka tüketilmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir