Bitcoin Yasaklı Ülkeler ve Resmi Olarak Kullanan Ülkeler

Bitcoin Yasaklı Ülkeler ve Resmi Olarak Kullanan Ülkeler

Bazı ülkelerde kripto para birimleri geniş kullanım alanına sahip olurken bazı ülkelerde kullanımı yasaklanmıştır.

Bitcoin kullanımını yasaklayan ülkeler şunlar; Bolivya, Ekvador, Kırgızistan, Bangladeş, Nepal, Fas, Vietnam, Çin, Güney Kore ve Endonezya

Bitcoin’i resmi olarak kullanan ülkeler ise şunlar; Estonya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, İsveç, Güney Kore, Hollanda, Finlandiya, Kanada, Birleşik Krallık ve Avustralya

Bir yandan kripto para birimlerinin güvenilir, sanal ortamda rahatlıkla ve hızlıca kullanılabilir olduğu konuşulurken bir yandan da yapılan sanal saldırılar ve yasa dışı faaliyetlerde sıkça kullanılması konuşulmaktadır. Bu çelişki kripto para birimlerine devletlerin bakış açısını ve yasal otoritelerin bu konudaki uygulamalarını farklılaştırmaktadır.

Türkiye’de ise kripto para birimleri henüz yasal olarak kabul edilmemiş ve de yasaklanmamıştır ancak bu para birimleri içinde özellikle bitcoinin kullanımı giderek yaygınlaşmakta olduğundan bu konuyla ilgili hukuki ve vergisel düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Bitcoin kabul eden işletmelere, ödemeyi bitcoin ile yapan işletmelere ve bitcoin ulusal para çevrimini yapan borsalara her geçen gün yenisi eklenmektedir. Dolayısıyla en kısa zamanda bitcoinin muhasebe kayıtları, vergilendirme hususları ve bitcoin borsalarının yasal statüsü konularında düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir