Batı Yanlısı Paşinyan Dolaylı Olarak Rusya’yı Suçluyor

Batı yanlısı olduğunu belirten ve Ermenistan halkının çoğunluğunun Rusya’ya karşı desteklediği Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan kendisi hakkındaki istifa talebinin eski Rus yanlısı Serj Sarkisyan tarafından orduyu kendisine karşı harekete geçirmesi nedeniyle olduğunu düşünüyor.

Ermenistan’da son yıllarda Batı destekçileri giderek artıyor. Bunu çok iyi bilen Nikol Paşinyan bir erken seçim yapıp seçimden güçlü çıkmayı planlıyor. Ayrıca yarı başkanlık sistemi için yeni anayasa oluşturarak Rusların etkisini azaltmayı planlıyor. Paşinyan bunları başarırsa Ermenistan üzerindeki Rusya hakimiyeti ortadan kalkmaya başlayacak.

Paşinyan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
1 Mart 2008’de yetkililer orduyu halka karşı harekete geçirdi ve sonuç olarak 10 Ermeni vatandaşı öldürüldü. Bugün aynı insanlar orduyu halka ve bu halk tarafından seçilen Başbakana karşı koymaya çalışıyorlar.

Eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan istifamı talep etmek için Genelkurmay üzerindeki etkisini kullandı. Ermenistan Genelkurmay Başkanı görevinden ayrılmalıdır. Bu, Genelkurmay’ın siyasi deklarasyonunun bir sonucu olarak kaçınılmazdır. Ermenistan, Cumhuriyetçilerin ve eski yetkililerin baskısı altında bir Genelkurmay Başkanına açıklama yapamaz.

Bir hata yaptın, liderinin emirlerini takip etmedin, reddedilenlerin(Serj Sarkisyan) emirlerini takip ettin. Bu bir subay ve onuru için utanç verici.

Deneyimli bir politikacı olan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkissian’ın devletin çıkarlarını karşılayan bir karar vereceğini umuyorum.

Parlamento muhalefeti bizimle bir mutabakat zaptı imzalarsa erken seçimlere hazırız. Sandıklara gidelim ve insanların kime oy verdiğini görelim. Destekçilerimden erken seçim yapma önerisini desteklemeye davet ediyorum.

Ermenistan’da düşmanımız yok. Muhalif vatandaşlar bizim kardeşlerimizdir. Evet, bizim hakkımızda kötü konuşuyorlar ama onlar bizim kardeşlerimiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir