Bakanlıklar Kamu Kurumları Askeri Birlikler Hastaneler Yatılı Okul ve Yurtlar Yemek Firmaları Patates Tüketmeli

Bakanlıklar Kamu Kurumları Askeri Birlikler Hastaneler Yatılı Okul ve Yurtlar Yemek Firmaları Patates Tüketmeli

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, 350-400 bin ton patatesin alıcı beklediğini açıklarken herkese patates yeme ve kamu kurumlarına toplu satın alma çağrısı yaptı.

Bayraktar, Niğde ve Nevşehir’de depolarda 400 bin ton civarında patatesin alıcı beklediğini ve patatesin filizlenmeden, kilo ve kalite kaybı yaşanmadan pazarlanmak zorunda olduğunu belirtti.

Patates’te bol miktarda B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum bulunur.

Patates ÅŸeker hastalarına faydalıdır, susuzluÄŸu giderir, mide ve onikiparmak bağırsağı ülserinde yararlıdır, karaciÄŸer ÅŸiÅŸliÄŸini de giderir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Sindirimi kolaylaÅŸtırır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler, kabızlığı önler. Kansere karşı korur ve yorgunluÄŸa karşı birebirdir. Damar ÅŸiÅŸliÄŸinde faydalıdır. Sert bir ÅŸey yutulduÄŸu zaman yabancı maddenin vücuda zarar vermeden çıkartılmasını saÄŸlar. Patates yemek basur memesi, yanık ve çıbanların aÄŸrılarını geçirir. Ana vatanı Güney Amerika’dır.

GDO’lu patatesler nasıl anlaşılır?
Kuraklığa karşı dirençli, Düşük akrilamid potansiyelli, Ä°ndirgeyici ÅŸeker birikimi önlenmiÅŸ, Amilopektin oranı artırılmış, Besin deÄŸeri artırılmış, Glikoalkoloid seviyesi düşürülmüş patatesler GDO’ludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir