Ayakkabı ve İç Çamaşırı Saklama Rehberi

Ayakkabı ve İç Çamaşırı Saklama Rehberi

Kadınlar İçin Ayakkabı ve İç Çamaşırı Saklama Rehberi:
Belirli periyotlarla ayakkabınızın onarımını yaparsanız, ayakkabınızın ömrünü en az 2 yıl uzatmış olursunuz. Normal topuklu ayakkabılara nazaran ince ve yüksek ökçeli ayakkabıların bakımı ve onarımı daha önemlidir. Çünkü ince ve yüksek ökçeli ayakkabılar ve özellikle bu ayakkabıların topukları sorun çıkarmaya daha meyillidirler.

Dar burunlu ayakkabılar daha çok özen ister. Parmak kısımları giydikçe büzüleceğinden her giyişinizden sonra içlerine kalıp koymanız gerekir.

Deri ayakkabılarınızda tabanlar, daha rahat olsalar da gözenekli oluşlarından dolayı sentetik malzemeden yapılan ayakkabılara oranla daha çabuk onarılmalıdırlar. Bu sebeple deri ayakkabılarınızın tabanlarına kauçuk ikinci bir taban koydurmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Ayakkabılarınızı ayağınızdan çıkardıktan sonra mutlaka havalandırın ve kutularında muhafaza edin. Ayakkabıları üst üste yığmak yerine, kutularında saklarsanız şekilleri bozulmaz. Her defasında kutuları açmak zor geliyorsa ve hayli fazla ayakkabınız varsa, kutuların üzerlerine ayakkabıların resimlerini yapıştırabilir ya da hatırlatıcı minik notlar yazabilirsiniz. Ayrıca bu sorunla karşılaşmamak için şeffaf ayakkabı saklama kutuları kullanabilirsiniz.

Ayakkabınızı giydikten sonra oluşan ter yaklaşık 24 saatte havalanıp buharlaşacağından, kapalı ayakkabılarınızı bir gün arayla giymeye çalışın.

Ayakkabılarınız ıslandığında ya da kara maruz kaldığında, kalorifer gibi direkt ısı kaynağının yanında kurutmayın. Bu ayakkabının rengini açabilir ve yapısında deformasyonlar yaratabilir. Islanan ayakkabılarınızı normal oda ısısında kurutun.

Süet ayakkabılarının üzerindeki lekeleri gidermek için süet bez parçaları kullanın. Bunu yaparken de nazik olmaya özen gösterin. Bu iş için ayrıca süet için uygun fırça ve silgileri de kullanabilirsiniz.

Nubuk ayakkabıları temizlemek için yumuşak başlı diş fırçasından yararlanabilirsiniz. Toz ve lekeleri çıkarmak için fırçayla yavaş yavaş minik dokunuşlar uygulamalısınız.

Deri ayakkabıları temizlemek için ıslak olmayan nemli bir bez kullanabilirsiniz. Deri ayakkabıyı sildikten sonra uygun bir cıla ile cılalamalısınız.

İç çamaşırı saklama ve kullanma rehberi:
İç çamaşırları oldukça hassastır, bu nedenle ilk olarak çamaşırın etiket kurallarına uymalısınız.

İç çamaşırlarını soğuk suda yumuşak bir sabun ile yıkayın. Eğer üretici firma çamaşır makinesinde yıkayabileceğinizi söylüyorsa, bez bir poşete ya da yıkama çantasına koyup çamaşır makinesine atın. Düğümlenmemesi veya yırtılmaması için mutlaka kancaları yerlerine geçirin. Narin yıkamada yumuşak bir deterjanla yıkayın.

Kalıplı olan iç çamaşırlarını kutularda saklayın veya çekmecelerinize yerleştirebileceğiniz özel bölmeli kutularda saklayın.

Sütyenlerin her gün yıkanmasına gerek yoktur. Fakat iki gün üst üste aynı sütyeni giymemeye çalışın, giydikten sonra sütyeni havalandırın ve kumaşın rahatlamasına izin verin.

Sütyenleri elde yıkarken büzüştürüp sıkmayın, bu balenlerin yamulmasına ve şeklinin değişmesine neden olur.

Kalıplı ve balenli sütyenleri kesinlikle ütülemeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir