Avusturyalıların Türklere Karşı Ezikliği Geçmişten Kaynaklanıyor

Avusturyalıların Türklere Karşı Ezikliği Geçmişten Kaynaklanıyor

Avusturya’ya eğitim için giden Türk öğrenciler, Türkiye’deki en kötü üniversitenin bile Avusturya’daki üniversitelerden kat kat daha iyi olduğunu belirtiyor.

Bu ülkeye okumak için giden Türk öğrenciler çok büyük sıkıntılar çekiyor. Türklere karşı oluşan ırkçılık ve gruplaşmalar nedeniyle sıkıntı çekenler üçüncü sınıf insan muamelesi görüyor bir de üstüne bu ülkeye para kazandırıyor.

Avusturyalıların içinde tarihten gelen ezilmişlik, yeni çeri damgası var.

Avusturyalılara okulda öğretilen ilk şey; 1683 yılında Türklerin batıya ilerleyişini durdurmalarıdır. Eğer bunu yapamasalardı, bugün Avrupanın çoğu Müslüman olurdu. Meşhur Viyana deyimi, Hac yerine Hilal altında’nın vurguladığı gibi.

Avusturya, Türkiye ile ilk misafir işçi anlaşmasını yapan ülkelerden biridir.

Son dönemlerde, küçük ülkenin büyük tepkileri Türkiye, AB, Avusturya ilişkilerini kötü yönde etkiliyor.

Şu net olarak ortadadır ki, Türkiye AB ilişkilerinde hem Avusturya kamuoyunun hem de partilerinin tavrı aşağı yukarı aynıdır. Temelde bir Türkiye karşıtlığı ülke içerisinde açıkça hissedilmektedir.

Avusturya’da yükselen Türkiye karşıtlığı sorununun giderilmesi için Türkiye ve orada yaşayan Türkler birlikte hareket ettirilmelidir. Türkiye’nin Avusturya içerisinde yeteri kadar tanınmadığı aşikârdır. Hatta birçok Avusturyalı halen tarihte Osmanlı Avusturya savaşlarında yaşamaktadır.

Bunların giderilmesi Türkiye’nin ve Türk kültürünün yeteri kadar tanıtılmasıyla mümkün olabilecektir. Avusturya partilerinin hiçbiri Türkiye ile ilişkilerde uzun vadeli Türkiye taraftarı politikalara sahip değildir. Bu Avusturya içerisindeki Türkiye karşıtlığını göstermesi açısından önemlidir.

Avusturyalıların bilinç altında Viyana kuşatması günleri var. Tarihinden kimse kopmamalı ama Viyana yüzünden korktukları, takıntılar ürettikleri Türklerin aynı zamanda I.Dünya Savaşında Galiçya cephesinde yine bu Avusturya için savaştığını ve binlerce şehit verdiğini de birilerinin onlara anlatması gerekiyor.

Üstelik Galiçya cephesinde savaşan Osmanlının, o tarihlerde bu bölgede hiç bir toprağı olmadığı halde, Sırf Almanya ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun tarafında olduğu için tüm imkansızlıklarına rağmen savaştığını öğrenmesi gerekiyor.

Tarih derslerini hiç sevmeyen Türkiyedeki öğrenciler genellikle Galiçya cephesinin neresi olduğunu, niye ve kimin için savaşıldığını bilmez. Bilmediği için de kendi ülkesinin tarihine karşı söz söyleyenlere cevap veremez. Avusturyalılar Viyana! diye bağırıp bişeyleri öne sürmeye çalışırken Türkiye’den de Galiçya! diye karşı cevap verilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir