Avrupa Parlamentosu Vize Muafiyeti Konusunda Türkiye’ye Kazık Attı

Avrupa Parlamentosu Vize Muafiyeti Konusunda Türkiye'ye Kazık Attı

Avrupa Parlamentosu, Türk vatandaşları için uygulaması gereken vize muafiyetini gündemine almayacak. Haziran’da çıkması beklenen vize muhafiyeti rafa kalktı.

Türkiye vize muhafiyeti için geri kabul anlaşması imzalamıştı. Bu durumda Türkiye tek taraflı olarak Geri Kabul anlaşmasını iptal edebilecek. Geri kabul anlaşmasında Türkiye üzerinden AB ülkelerine kaçak yollarla giren kişileri Türkiye’ye iade edilmesini şart koşuyordu.

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin vize muafiyeti için 72 kriterin hepsini yerine getirinceye kadar Avrupa vize serbestliğine onay vermeyeceğini açıkladı.

AP, Türkiye’nin Terörle Mücadele Yasasını değiştirmesini ve yolsuzluğa Karşı Avrupa Ülkeler Grubu Konseyi’nin tavsiyeleri ile uyumlu yasal düzenlemeler yapmasını istiyor.

Ayrıca Kişisel Verilerin Korunması Kanununda da değişiklikler yapılarak AB standartları ile uyumlu hale getirilmesini, AB’nin emniyet teşkilatı EUROPOL ile yapılan Operasyonel İşbirliği Anlaşmasının uygulamaya geçirilmesini ve suçluların iadesi konusunda AB üyesi ülkelerle hukuki alanda işbirliğinin sağlanması isteniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir