Ataşehir’e 4 Yeni Çok Amaçlı Park Yapılacak

Ataşehir’e 4 Yeni Çok Amaçlı Park Yapılacak

Ataşehir Belediyesi, ilçenin dört bir yanına yeni parklar kazandırma devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sosyal yaşam alanlarını zenginleştirmek adına mahallelerde park ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor.

Ataşehir parkları her yaştan kişilere spor yapma ve dinlenme imkanı sağlıyor.

Barbaros Mahallesi Kızıl Begonya Sokaktaki park alanları 10 bin 215 metrekae ve içinde; Basketbol ve Futbol Sahası, Çocuk Oyun Alanı, Açık Hava Spor Alanı, Animasyon ve Fıskiyeli süs havuzu ile Kademeli Süs Havuzu (denizatlı), Cafe ve Açık Oturma Alanı, 300 metre uzunluğunda Koşu Parkuru, Dinlenme Alanları, Yürüyüş Yolları, Ahşap Altıgen ve Sekizgen Kameriyeler yer alıyor.

Örnek Mahallesi Ercüment Batanay Sokak üzerinde bulunan park alanı toplam 20 bin 319 metrekare ve içinde; Basketbol ve Futbol Sahası, Bisiklet Parkuru, Koşu Parkuru, Çocuk Oyun Alanı, Açık Hava Spor Alanları, Süs Havuzu, Evcil Hayvanları Gezdirme Alanı, Makine Dairesi, Su Deposu, 2 adet Ahşap Köprü, Dinlenme Alanları, Yürüyüş Yolları, 2 adet Sekizgen ve 4 adet Altıgen Ahşap Kameriye yer alıyor.

Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi üzerinde bulunan park alanları 10 bin 719 metrekare ve içinde; Basketbol Sahası, Futbol Sahası, Kaykay Pisti ve Ekipmanları, Koşu Parkuru, Çocuk Oyun Alanı, Köpek Gezdirme Alanı, Açık Hava Spor Alanları, Kaskatlı Gölet, Makine Dairesi, Su Deposu, Ahşap Köprü, Dinlenme Alanları, Yer Satrancı, Yürüyüş Yolları, 3 adet Sekizgen ve 3 adet Altıgen Ahşap Kameriye yer alıyor.

Örnek Mahallesi Dr. Suphi Ezgi Sokak üzerinde bulunan park alanı bin 99 metrekare ve içinde; Çocuk Oyun Alanı, Açık Hava Spor Alanı, Dinlenme Alanları, Yürüyüş Yolları, 1 adet Altıgen Kameriye ve 1 adet Ahşap Gazebo yer alıyor.

Park ve bahçeler gibi yeşil alanların, çocuk oyun gruplarının kent yaşamında önemli roller üstlendiğini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İhtiyaç duyulan mahallerimizde park yapım çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Birçok mahallemizde zemin çalışması ve çocuk oyun grupları kurulumu yapıldı. Mevcut park ve bahçelerimizin bakımları ve düzenlemeleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın en iyi koşullarda mutlu ve huzurlu bir şekilde bu parklardaki oyun alanları ve yeşil alanlardan yararlanabilmesi için çalışıyoruz. İlçemizin birçok noktasında farklı mahallerimizde yeşil alan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir