Artvin’de Şehir Merkezindeki Manavlara Denetim Yapıldı

Artvin'de Şehir Merkezindeki Manavlara Denetim Yapıldı

Artvin’de şehir merkezinde bulunan 8 manav zabıta ekipleri tarafından denetlendi.

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4822 sayılı ve 12. maddesine göre perakende satışa arz edilen malların veya ambalajların üzerine kolaylıkla görülebilir, okunabilir şekilde o malla ilgili tüm vergiler dahil fiyat, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulması, etiket eklenemeyen durumlarda aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere asılması zorunludur ibaresi kapsamında Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetlemelerde kurallara uymayan manavlara şartları sağlamaları için 4 gün süre tanındı.

Ayrıca dükkanların önündeki kaldırımlara malzeme bırakıp yer işgal etmemeleri ve hijyen kurallarına uymaları konusunda manav sahipleri uyarıldı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımız vatandaşın huzurlu ve güvenli bir şekilde sağlıklı gıda tüketimini sağlamak. Bu doğrultuda çalışmalar devam edecek. Vatandaşlar karşılaştıkları aksaklıkları, eksikleri ve şikayetleri Alo 153 Beyaz Masa ve 5412123711 WhataApp numarasından belediyeye iletebilir. Ayrıca işletme sahipleri de bu konularda daha duyarlı ve titiz olmaya davet ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir