Arsa Tarla Satın Alırken Edilmesi Gereken Hususlar Nelere Dikkat Edilecek Edilmelidir

Arsa Tarla Satın Alırken Edilmesi Gereken Hususlar Nelere Dikkat Edilecek Edilmelidir

Tarla vasfındaki arazileri imar izni var diye satın alan vatandaşların yaptığı yapılar belediye tarafından yıkılıyor. İstanbul Silivri’de tarla alan çok sayıda vatandaş mağdur oldu.

Emlak firmaları yeterince denetlenmediği için vatandaşlara imar izinleri çıkacak vs. türlü yalanlarla çok sayıda tarla vasfında olan yerlerin satışı yapıldı ve yapılıyor. Hatta televizyon reklamları yapılmaya başlandı.

Konuyla ilgili Silivri kamu yöneticileri, Kaymakam Faruk Bekarlar başkanlığında Silivri ve köylerinde imarlı arsa satışı reklamıyla hisseli satışlar gerçekleştirenlere karşı alınacak tedbirleri görüştü.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri ve mahallelerinde yapılan hisseli arsa satışlarına karşı çalışmalar başlattı.

Silivri’nin tarım arazileri yasal olmayan, hiçbir plan standardına uymayan kağıt üzerinde bölümler yaparak, imarlı, alt yapısı hazır, AVM yanı gibi ifadelerle reklam yapılarak satanlara karşı harekete geçildi.

Ayrıca muhtar tapulu diye satılan hiçbir tapu geçerli değildir vatandaşların bu konularda çok dikkatli olması belediyelere bu konularda başvurarak bilgi alması yararlarınadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir