Sığ bir iç denize sahip olan Hollanda’da deniz içerisinde sedde(Sellerden veya gelgit hareketlerinden korunmak için, deniz veya nehir kıyılarında yapılan beton) inşaatıyla meydana gelen ortalama 40 bin hektarlık havuz şeklindeki sahaların suyunun boşaltılmasıyle toprak kazanılmasına 1919 yılında başlanılmıştır. Çalışmalarla bu güne kadar 165 bin hektar arazi elde edilmiştir. Gayet verimli topraklara sahip olan bu arazinin takriben yüzde 70’i zirai faaliyetlere ayrılmıştır.
Arazisinin büyük bir kısmı deniz seviyesinden daha aşağıda bulunan ve bir kanallar ülkesi olarak tanınan Hollanda’da denizden toprak kazanılması ile ilgili çalışmalara 1919 yılında başlanılmıştır, ilk defa Dr. C Lely tarafından hazırlanan Zuyderzee veya Güney denizi projesinin ana hatları şu şekilde özetlenebilir.
Kuzey Hollanda’dan Wieringe’e kadar 2,5 km ve Wieringen’den Friesland’a kadar 30 km’lik iki ayrı yüksek seddenin inşasıdır. Bu seddelerden ilki 1924, İkincisi ise 1932 yılında tamamlanmıştır. Bu seddelerin inşası Ijsselmer adı verilen sığ iç denizin kademeli olarak kurutulmasında büyük önem taşımaktadır. Bu ana seddelerin inşası Kuzey Denizinden iç denize gelecek dalgaları önlemiş ve bu sayede iç denizde su seviyesi büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır. Ortalama olarak 6-7 m derinliğindeki denizin sakin bir duruma getirilmesi diğer seddelerin inşasındaki bir çok güçlükleri ortadan kaldırmıştır.