Arabalı EDS İle Her Yerde Trafik İhlalleri Tespit Edilecek

Arabalı EDS İle Her Yerde Trafik İhlalleri Tespit Edilecek

İstanbul’da sabit Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kapanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mobil EDS ile İstanbul’un yer yerinde denetimlere başlayacak.

Park, duraklama, emniyet şeridi ve hız ihlali tespiti ile olay yönetimi gibi çok sayıda işlevi gerçekleştirebilen Mobil EDS İBB ile İstanbul Emniyet Müdürlüğüyle birlikte koordineli yürütülecek.

Yerli üretim olan Mobil EDS aracında bulunan kameralar, görüntü işleme teknolojisi ve gelişmiş radarlarla trafik düzeninin sağlanması için önemli bir katkı sunacak. Mobil EDS araçlarının çevresel etkiler nedeniyle ulaşamadığı noktalarda, operatörün kullandığı Akıllı Gözlük Kamerası ile trafik denetimi yapılmaya devam ediliyor.

Mobil EDS, EDS teknolojilerinin büyük kısmını fonksiyon olarak üzerinde bulunduran, sabit ihlal tespit noktalarının kurulma olanağının bulunmadığı bölgelerde denetlemeler yapabilen, olay algılama ve olay izleme yetenekleri olan ileri teknoloji hareketli kameralar ve teknolojilerle donatılmış Mobil denetleme aracıdır. Parklanma ihlallerinden kaynaklanan trafik problemlerinin önlenmesi, emniyet şeridi, sarı kutu (Yellow box-Taralı alan) kavşak güvenlik kontrolü ve aşırı hızdan kaynaklanan kazaların önlenerek, yaya ve araçların can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla geliştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir