Antep Fıstıklı Makaron Pasta nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılarak yapılır? Antep Fıstıklı Makaron Pasta tarifi burada.
Malzemeler
Yaklaşık 25 adet makaron için hamur ve krema malzemeleri;
Hamuru için:
Yumurta Akı (150 gr bir gün önceden sarısından ayrılıp cam bir kasede beklemeye alınmış ve kesinlikle sarısı karışmamış olacak)
Toz Şeker (60 Gr)
Antep Fıstığı (100 Gr Toz)
Badem Unu (55 Gr Toz Badem)
Pudra Şekeri (300 Gr)
Kreması için:
Süt Kreması (1 Paket 200 Ml)
Fildişi Çikolata (220 Gr Sütlü Ya Da Kuvertür)
Antep Fıstığı (50 Gr Toz)
Antep Fıstıklı Makaron Pasta Yapılışı
İlk olarak pastanın arasına konulacak dolgu için 200 ml süt kreması bir tencereye alınır ve ocakta orta ısıda ısıtılır(kaynatmayın).
Bu kremanın içine küçük parçalara bölünen 200 gr fildişi sütlü çikolata eklenir ve eriyip homojenleşene kadar karıştırılır ve ardından toz antep fıstığı eklenerek karıştırıldıktan sonra oda ısısında soğumaya bırakılır.
Bir gün dolapta bekletilen yumurta akı oda ısısına ulaşması için buzdolabından çıkarılır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt kesilir. Pudra şekeri, badem tozu ve toz antep fıstığı mutfak robotunda birbirine karışana kadar çekilir. Toz karışım robottan çektildikten sonra elenir. Pütürler çoksa yeniden robottan geçirilmeli.
Yumurta akı bir tutam tuzla mikserin en düşük hızında çırpılır. Mikserin hızı orta kademeye çekilerek toz şeker 1 dakikaya yayarak azar azar eklenir. 2 dakika daha çırpma işleminden sonra, yumurta akı sertleşip tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edilir ama bu süre 10 dakikayı geçmemeli.
Yumurta akı, çırpma teli kaldırıldığında en üstü hafif yana eğimli olacak şekilde dik duruyorsa tamamlanmıştır.
Yumurta akına toz karışım 2 seferde eklenerek bir spatula yardımıyla akları söndürmeden spatulayı alta daldırıp üste doğru, katlayarak karıştırılır.
Tüm malzeme karıştıktan sonra spatulayla bir parça hamurdan alıp tastakinin üzerine bırakın. Kuru malzeme yumurta akı ile karıştıktan sonra krema sıkma torbasına 1 cm çapında yuvarlak duy takın. Makaron hamurunu dikkatlice torbaya koyun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisne 3 cm çapında daireler şeklinde sıkın, daireler arasında 3 cm boşluk olmasına dikkat edilmeli.
Hava kabarcıklarının kaçması için tepsi tezgaha 3 kez hızlıca vurulur. Makaronların kabuk bağlaması için yarım saat kadar tepside bekletilmeli.
Fırın fansız 140 derece ısıtılmalı, ısınan fırına makaron tepsisi koyulduktan sonra toplam pişme süresi 20-24 dakika arasıdır ancak fırının performansına göre değişen bir süre olabilir. Pişirme işleminden sonra Makaronlar tamamen soğuduktan sonra kağıttan çıkarılır. Soğuyan makaronlara dolgu kreması sürülüp ugun büyüklükteki başka bir makaron ile birleştirilir. Bir gece buzdolabında kapalı bir kapta bekletilerek ertesi gün servis yapılır.