Anne Sütüyle Beslenen Bebeklerin Gelişimi Bebekler Daha Zeki Olur Daha Az Hastalanır

Anne Sütüyle Beslenen Bebeklerin Gelişimi Bebekler Daha Zeki Olur Daha Az Hastalanır

Anne sütü çocukları hastalıklara karşı koruduğu için anne sütüyle beslenen bebekler daha az hasta oluyor. Özellikle gebeliğin son döneminde salgılanan ve doğumdan sonra birkaç gün süren ilk süt(kolostum) pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahip. Bu süt bebeğin hastalıklara karşı ilk aşısıdır.

Yapılan pek çok araştırmaya göre anne sütüyle beslenen bebekler daha zeki, daha mutlu, huzurlu ve sakin oluyor.

Tek başına anne sütü bebeğin beslenmesi için ilk 6 ay boyunca yeterlidir. 2 yaşına kadar tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesi mutlaka önerilir.

Anne sütünün bebeğe yetip yetmediğinin en net göstergesi bebeğin haftalık kilosuyla belli olur. Bebek normal alması gereken kiloyu alıyorsa gereksiz yere diğer besinlere geçilmemesi gerekir. Çünkü diğer besinlere geçildiği zaman bebek daha az anne sütü emeceği için bu da anne sütünün azalmasına yol açacaktır. Anne sütünün yeterli oranda salgılanabilmesi için bebeğin anne sütünü sıklıkla emmesi gerekmektedir. Bebek ne kadar isterse o kadar süt salgılanır, bu konuda anneler gereksiz endişeye kapılmamalı. Anneler bebeklerini hazır katkı maddeli gıdalardan korumalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir