Amerika’da Biden’in Diplomasi Danışmanı Türkiye’nin Politikalarını Sorumsuzca Buldu

Amerika'da Biden'in Diplomasi Danışmanı Türkiye'nin Politikalarını Sorumsuzca Buldu

Amerika’da Biden’in Diplomasi Danışmanı Türkiye’nin Politikalarını Sorumsuzca Buldu

Amerika’da Joe Biden’ın diplomasi danışmanı ABD’nin eski savunma bakan yardımcısı Michael Carpenter, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın almasını, Doğu Akdeniz, Libya ve Dağlık Karabağ politikalarını sorumsuzca bulurken bir müttefike yaraşır olmadığını belirtti.

Seçimden önce Türkiye’deki muhalefeti destekleyeceğini açıklayan Biden’in danışmanlarından Michael Carpenter ayrıca şunları ifade etti: Türkiye şu an izlediği politikaya devam ederse bunun Erdoğan hükümetine yönelik potansiyel negatif sonuçları olacaktır.

Türkiye’ye karşı AB’nin elinde önemli kozlar var bunları ortaya koysa da bu kozlar dikkatli şekilde kullanılmalı. Türkiye’nin açık pazar ve açık ticaret koşullarına mecbur olması ABD ve AB için önemli bir başlangıç noktasıdır. Ekonomik yaptırımlarla Türkiye’yi sıkıştırmak yerine NATO üyelerinin ortak cephe oluşturması gerekir. TL bu yıl en çok değer kaybeden para birimi oldu. Albayrak’ın istifası gösterdi ki sorunlar üst üste biriktiğinde Türk hükümeti, politikalarını yeniden değerlendirebiliyor, dedi.

Carpenter, daha önce bir Yunan düşünce kuruluşuna verdiği demeçte, Türkiye’nin mevcut seyrini sürdürmesi halinde olumsuz sonuçlarla karşılaşacağını söylemişti.

Carpenter Karabağ’daki ateşkesle ilgili olarak yapılan anlaşmayı Vladimir Putin için jeopolitik bir zafer olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir