Amerika Kredi Derecelendirme Kuruluşu Türkiye’nin Notunu Dibe Düşürebilir

Amerika Kredi Derecelendirme Kuruluşu Türkiye'nin Notunu Dibe Düşürebilir

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu negatif görünümle yatırım yapılabilir en düşük düzey olan Baa3 seviyesinde derecelendiriyor.

Moody’s tarafından yayımlanan açıklamada, darbe girişiminin başarısız olduğu ancak gerçekleşebilmesinin geniş çaplı siyasi sorunları yansıttığı, hükümetin ekonomik reformları beklenenden daha yavaş ele alması nedeniyle kredi notu görünümünün negatifte tutulduğu belirtildi.

Darbe girişimi sonrasında hükümet ve devlet politikalarının öngörülebilirliği ve etkinliğinde meydana gelmesi olası yavaşlamayı, yurtdışından finansmana erişimin azalma ihtimalini ve önümüzdeki 2-3 yılda ekonomik büyümede yavaşlamaya yol açabilecek iç talep gerilemesi 30 ile 180 gün arasında gözden geçirilerek etkileri değerlendirilecek.

Türkiye sadece Moody’s ve Fitch kredi derecelendirme kuruluşundan yatırım yapılabilir düzeyde kredi notu aldığı için Moody’s gözden geçirmesi izlenecek. Türkiye’nin dış finansman açığı yüksek olduğu için Türkiye ekonomisinin ihtiyaç duyduğu yabancı kurumsal fonların bir bölümüne, üç kredi derecelendirme kuruluşunun en az ikisinden yatırım yapılabilir not alması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir