Almanya 3 Ekim Birlik Gününü Kutluyor

Almanya 3 Ekim Birlik Gününü Kutluyor

Doğu ve Batı olarak bölünen Almanya’nın birleşmesinin yıldönümü kutlamaları bu yıl Dresden kentinde yapılıyor. 3 Ekim 1990’da iki Almanya yeniden birleşmişti. Bu yıl kutlamalar daha önceki saldırılar nedeniyle geniş güvenlik önlemleri altında yapılıyor.

Kutlamalardan birkaç gün önce Dresden Marien Köprüsü altında patlayıcı süsü verilen bir paket bulunmuş, bir cami ve bir kongre merkezine düzenlenen saldırılardan sonra cumartesi gecesi de üç polis aracı kundaklanmıştı bu olaylar güvenlik kaygılarının artmasına neden oldu. Kutlamalarda 2 bin 600 polis görev yapıyor. Almanya başbakanın da katılacağı kutlamalarda Dresden şehir merkezi, Nice’de düzenlenen saldırının benzerinin yaşanmaması için beton bloklarla çevrildi.

Kutlamalara karşı uzak bir bölgede 25 bin kişinin katılacağı karşıt gösteriler de düzenlenecek. Yabancı ve İslam karşıtı Pegida hareketi(Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar), 2 yıldır her pazartesi bir yürüyüş düzenliyor.

Almanya dünya çapında saygı gören, uluslararası konumu oldukça iyi, ekonomik açıdan büyük bir güç konumunda. İşsizlik oranı düşük, ekonomi ve ticareti her geçen gün gelişen ve emekli maaşlarını artıran bir ülke durumunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir