Almanlar Rusların İşini Bitirecek

Almanlar Rusların İşini Bitirecek

AB ile Rusya arasında ambargo olmasına rağmen Rusya ile Almanya iyi ilişkilerini sürdürmeye devam ediyordu. AB’nin en büyük ekonomisi olan Almanya, petrol ve doğalgaz ithalatında büyük ölçüde Rusya’ya bağımlı durumda bulunuyordu.

Almanya’daki bir gazete haberine göre Almanya’nın, Rusya’yı artık ortak olarak değil rakip olarak gördüğünü iddia etti.

Alman hükümeti savunma ve güvenlik politikalarıyla ilgili belirlediği Beyaz Kitabı 2006 yılından sonra ilk kez yenilecek. Beyaz Kitap yaz tatiline kadar onaylanıp Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

Yeni düzenlemede şu ifadeler yer alacak; Moskova, çıkarlarını şiddet yoluyla ilerletiyor ve uluslararası hukuk tarafından garantiye alınan sınırları keyfi olarak değiştiriyor. Bu yüzden Avrupa’da Soğuk Savaş sona erdikten sonra oluşan barış düzenini tehdit ediyor.

Rusya sosyal medyadaki tartışmaları gayri resmi olarak kontrol ediyor, haberlerdeki bilgilerde manipülasyona yol açıyor ve kamuoyunu etkilemek için dijital iletişimden yararlanıyor ve bu durumun Almanlarda büyük endişe oluşturduğu belirtiliyor.

Tüm bu durumların Almanya için büyük sonuçlar doğurabileceği bu yüzden Rusya, politikasında köklü değişiklikler yapmadığı sürece, yakın gelecek için kıtamızın güvenliği için sorun oluşturacak diye belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir