Akıllı Telefon Uygulamasıyla Bozuk Yol Sokak Çukurları Belediyelere İletiliyor

Akıllı Telefon Uygulamasıyla Bozuk Yol Sokak Çukurları Belediyelere İletiliyor

Amerika’nın Boston kentinde belediye başkanlığı tarafından geliştirilerek yapılan Street Bump(Sokak Çukuru) adlı uygulama, akıllı telefon sensörlerini kullanarak çukur yolları kaydederek, anında belediye yetkililerine paylaşıyor. Normalde yol sorunları olduğunda vatandaşlar bu durumu çeşitli mesaj iletme yöntemleriyle belediyelere bildirmesi gerekiyor. Bu uygulama otomatik olarak çukur yolları tespit edip ilgili belediye birimine iletiyor.

Android tabanlı çalışan uygulama, yolculuğu kaydet düğmesine basıldığında aracı kullanan kişinin telefonundan GPS ve ivmeölçer sensörlerini kullanarak, aracın nerede ve ne zaman çukur ya da tümseklere girdiğini kaydedip otomatik olarak ilgili belediyeye raporluyor.

Çeşitli taşıtlardan gelen kayıtları, Boston Belediyesi inceleniyor üçten fazla tekrarlanan kusur kaydına rastladığında otomatik olarak yol onarım için programa alınıyor.

Yapılan veri analizlerinde hata oranı yüzde 10’un altında.

4 yıldır kullanılan uygulamayla aşağıda kalan rögar kapaklarının çukurlardan 4 misli fazla olduğu görülmüş ve kanalizasyon, elektrik, telefon vb altyapı firmalarıyla bütün kapaklar gözden geçirilerek sorun çözülmüş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir