Akıllı Evler Aletler Smart Hub Güvenlik Konusunda Akılsız Kaldı

Akıllı Evler Aletler Smart Hub Güvenlik Konusunda Akılsız Kaldı

Akıllı teknolojiler hayatı kolaylaştırırken sanal suçlular akıllı teknolojileri tersine çevirerek insanlara zararlar ve zorluklar çıkarabilecek.

Bir evdeki tüm cihazları kontrol eden akıllı merkez (smart hub) güvenlik zaafiyeti içinde. Kaspersky Lab güvenlik firması uzmanları bir firmanın ürettiği akıllı merkezlerin sistemlerindeki birkaç mantıksal hatayı farkederek Wi-Fi ağına bile erişim sağlamadan uzaktan bir şekilde sistemi çökertmeyi başardı.

Akıllı merkez, akıllı evin beynidir. Evdeki bütün aletleri kontrol etmek için akıllı merkez gerekir. Bu merkez, genellikle küçük bir kutudur. Akıllı merkez, özel protokoller kullanarak evdeki bütün akıllı cihazlar ile karşılıklı iletişim kurarak bilgi sağlar veya komutları yerine getirir.

Akıllı merkez kutusunda ekran yoksa akıllı cihazları programlamak için bir mobil uygulama veya web tabanlı hizmet veya ikisi birden bulunur.

Bu merkezin kötü yanı ise akıllı evin merkezine saldırıp ele geçirenlerin olma ihtimalidir.

Saldırgan merkezin seri numarasını öğrenirse merkeze özel bir yapılandırma dosyası gönderebilir ve bu dosya ek bir iletişim gerçekleşmeden kabul edilir.

Çoğu kullanıcı seri numarasının akıllı evleri için ana anahtar olduğunun bilincinde değildir. Her yerde bu numaraları yanlışlıkla paylaşabilir ama işin daha da kötüsü seri numaraları brute-force (kaba kuvvet) metodu ile de kırılabilir.

Şifreleme zayıf olduğu için herkese açık programlar tarafından hızlıca kırılabilir durumdadır.

Oturum bilgileri ve parola ile akıllı merkez ve ona bağlı tüm cihazlar üzerinde tam kontrol sağlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir