Akıllı Binalar ve Teknolojik Gelişme Armatürleri Piyasadan Silecek

Nesnelerin İnterneti, akıllı binalar ve teknolojinin hızla gelişmesi aydınlatma armatürlerinin satın alınmasının önüne geçecek. Yeni teknolojiler sayesinde insanlar nereye giderse gitsin, aydınlatma armatürleri artık orada.

Sensörler ve işlemciler küçüldü böylece her tür detektörün armatürlerle beraber çalışmasına olanak veriyor, üstelik ucuz ve yer kaplamıyor.

Armatürün sadece bir alanı aydınlatmaktan çok daha fazla işlevsel olması mümkün.

Gece ve gündüz ışığına göre açılıp kapanma, PIR (Passive Infrared Sensor) gibi hareket algılayıcıları alışılan armatür özelliklerinden.

Yeni termal sensörler insanların hareketlerini takip edebilmeye ve bunun bilgisini akıllı binalarla paylaşmaya başladı.

Armatür üreticileri için sorun; robotik montaj ve üretim, düşük maliyetli malzemeler, LED’ler, sensörlerdeki şiddetli küresel rekabet.

Eğer üreticiler sektörde kalmak istiyorlarsa katma değer oluşturmak için başka bir yol bulmaları gerekiyor. Bazıları akıllı aydınlatmaya geçmiş olsa bile bunlar çoğunlukla kablosuz karartma ve sabit aydınlatma sürücüleri gibi ek özelliklere sahip standart aydınlatma armatürleri. Halbuki veri toplama, yazılım, bakım, kontroller ve iletişim hakkında bilinmesi gereken çok şey var.

Aydınlatma şirketleri bu fırsatı kaçırırlarsa, aydınlatma hakkında hiçbir şey bilmeyen diğer bazı şirketler sektörü devralacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir