Bu beslenme biçimiyle katı rejimler ve kalori hesaplarıyla uğraşmaya gerek yok.
Akdeniz rejiminde C ve E vitamini bulunan lifli meyve ve sebzeler bağırsakları çalıştırarak sindirimi uzun süreli tutar ve bununla birlikte uzun süreli tokluk hissi sağlanır.
Meyve ve sebzeler daha çok tüketilirse damar tıkanıklığına neden olan kötü kolestrolün kan düzeyinde düşüşü sağlanır ve kalbin ritmini düzenleyen potasyum vücut için suyu gerekli düzeyde tutan sodyum seviyelerini dengeler.
Vücut için gerekli olan vitamin, mineral ve lifleri almak için her gün düzenli olarak 400 gr. taze sebze ve meyve tüketmek gerekir.
Pirinç, mercimek, soya fasulyesi gibi gıdalar karbonhidrat yönünden zengin ürünlerdir ve sindirimleri uzun sürdüğü için aynı zamanda uzun süreli tokluk ve enerji hissi verir.
Her türlü tahıl ürünü, baklagiller ve süt, protein kaynağıdır. Yağ oranı az olan bu gıdalar, vücutta birikmez, kilo aldırmaz ve makul ölçüde olması şartıyla istenildiği kadar yenilebilirler.
Beyaz şekerle yapılan pasta gibi yiyecekler, şekerli ve gazlı içecekler (kola, meyve suyu) tüketmeyin. Kandaki şekeri aniden yükselten bu gıdalar aşırı tüketildiklerinde kilo alımına neden olur.
Sürekli kırmızı et, şarküteri ve inek sütünden yapılan gıdaları tüketmeyin. Kırmızı et yerine, beyaz eti tercih edin (tavuk, hindi, tavşan).
Koyun ya da keçi sütünden yapılan taze peynirlerden az miktarlarda tüketin. Her gün yoğurt yiyerek vücudun kalsiyum ihtiyacını büyük oranda karşılayarak iyi kolestrolü koruyabilirsiniz. İnek sütü tüketimini sınırlayın ve yağsız ya da orta yağlı süt tercih edin.
Balık yağında iyi kolestol seviyesini yükselten Omega-3 ve Omega-6 asitleri bolca bulunmaktadır.