Ahmet Gülhan Kimdir

Ahmet Gülhan Kimdir

Ahmet Gülhan 1940 yılında İstanbul’da doğan tiyatro ve sinema sanatçısıdır. Tophane Erkek Sanat Enstitüsü ve Akşam Teknik Okulu makine bölümü mezunudur.

1956 yılında Fenerbahçe Kulübünde Atletizme başladı. İlk yılında İstanbul gençler şampiyonu oldu. 400 metre engelli ve 4×400 gençler bayrak yarışmacısı olarak 1957, 1958 ve 1959 yıllarında İstanbul ve Türkiye şampiyonu oldu. 400 metre gençlerde, 400 metre engelli gençlerde ve 4×400 gençler bayrak yarışında Türkiye rekorları kırdı. 1961 yılında tiyatro için atletizmi bıraktı.

1961 yılında hastalanan arkadaşının yerine oynadığı tiyatro oyunuyla sektöre adımını attı. 60’dan fazla tiyatro oyununda rol aldı.

Devekuşu Kabare, Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Sinemacı Yalçın Gülhan’ın kardeşidir. Ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol aldı.

Rol aldığı bazı oyunlar
Sade Vatandaş Şvayk Hitler’e Karş : Bertolt Brecht – Şan Tiyatrosu – 1983
Kaldırım Şerçesi : Başar Sabuncu – Şan Tiyatrosu – 1983
Hababam Sınıfı Müzikali : Rıfat Ilğaz – Şan Tiyatrosu – 1981
Kafkas Tebeşir Dairesi : Bertolt Brecht

Yönettiği tiyatro oyunları
Medya Medya Nereye
Demokrasi Gemisi

Filmografisi
2010 Cümbür Cemaat
2009 Suluboya
2006 Sev Kardeşim
2004 Herşey Yolunda
2004 Dişi Kuş
2002 Biz Size Aşık Olduk
1992 Mahallenin Muhtarları
1991 At Kestanesi
1989 Kaldırım Serçesi
1987 Sevgili Bebeklerim
1987 Mesela Muzaffer
1986 Perihan Abla
1983 Kartallar Yüksek Uçar
1981 Hababam Sınıfı müzikal
1977 Sivri Akıllılar
1969 Günahını Ödeyen Adam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir