Açıköğretim Ortaokul Kayıtları Ne Zaman Başlıyor 2016 2017

Açıköğretim Ortaokul Kayıtları Ne Zaman Başlıyor 2016 2017

Açıköğretim Ortaokulu başvuru ve kayıt yenileme, Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılabilir. Kayıtların Ağustos ayı içinde başlaması bekleniyor.

Gazilerle çocuklarından ve şehit yakınlarından kayıt ücreti alınmamaktadır.

Açıköğretim ortaokuluna 3 dönem kayıt yapılmakta ve bir dönemin kayıt tarihini kaçıranlar bir sonraki dönemin sınavına kayıt yaptırırsa girebilir. Örneğin; 1. dönemin kayıt tarihini kaçıranlar 2. dönemin sınavına katılabilir, 2. dönemin kayıt tarihini kaçıranlar, 3. dönem sınavına katılabilir.

Kayıt ve sınav tarihlerini öğrenmek için: //aio.meb.gov.tr/sayfa.php?id=92

1 yılda 3 sınav dönemi uygulamasıyla her sınav sonunda bir üst sınıfa geçme kolaylığı sağlandığından, girilen dönem sınavına ait dersin bütün ünitelerinden sorumlu olunacaktır.

Açıköğretim Ortaokuluna kesin kayıt işlemi yapan öğrencilerden ilkokul mezunu olanlar 6. Sınıftan, İlkokul 4. Sınıfı bitirenler 5. Sınıftan, İkinci Kademe okur-yazar belgesi olanlar, 6. Sınıftan eğitime başlarken ilkokul mezunu olan Ustalık, Kalfalık, Usta Öğreticilik Belgesi olanlar ise 7. Sınıftan başlar.

Engelliler de Açıköğretim Ortaokulu hizmetlerinden faydalanabilir. Sınav dönemlerinde bu öğrenciler örneğin; ortopedik engelli öğrenciler giriş katında sınava alınır.

Açık Öğretim Ortaokulundan mezun olan öğrenciler tamamlama belgelerini dönem sınavlarından sonra yaklaşık 1,5-2 ay içinde, Halk Eğitimi Merkeziyle Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüklerinden alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir