AB’nin Enerji Çıkmazı Türkiye’nin Uluslararası toplantılar da başarılı olmasını sağlar

AB'nin Enerji Çıkmazı Türkiye'nin Uluslararası toplantılar da başarılı olmasını sağlar

Türkiye; 2015 yılında G-20 Zirvesi, 2016 yılında 23. Dünya Enerji Kongresi gibi pek çok uluslararası zirveye ev sahibi olacak.

Birleşmiş Milletler(BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinin ardından, Türkiye 2015-2016 dönemi için yeniden aday oldu. 2. kez aday olan Türkiye, uluslararası kuruluşlardaki etkinliğini giderek artırıyor.

Türkiye, BM huzurunda oynadığı etkin rol ve başlattığı girişimler sayesinde BM’nin bölgesel merkezi haline geldi. Son yıllarda başta BM Kalkınma Programı, BM Kadın Örgütü ile BM Nüfus Fonu olmak üzere birçok BM kuruluşu İstanbul’u merkez seçiyor. Türkiye de, İstanbul’da BM’nin arabuluculuk faaliyetlerinde kullanılabilecek bir merkez oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye, BM dışında çok sayıda uluslararası ve bölgesel örgütte de liderlik ve dönem başkanlıkları yaptı.

Türkiye önümüzdeki yıllarda uluslararası örgütlerdeki liderliğini çeşitlendirme ve küresel siyasete yön veren ülkeler arasına girme yönündeki girişimlerini sürdürüyor.

2015 yılında Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı uluslararası zirve ve toplantılar:
6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu İstanbul’da düzenlenecek
G-20 Zirvesi Antalya’da düzenlenecek
Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) 4. Konferansında kabul edilen İstanbul Eylem Planı’nın uygulanmasına yönelik Gözden Geçirme Konferansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir