ABD’de Ciddi Oy Kaybına Uğrayan Biden’i Zorbalıkla Suçlayan Teksas Valisi Aşı Zorlamasını Yasakladı

ABD'de Ciddi Oy Kaybına Uğrayan Biden'i Zorbalıkla Suçlayan Teksas Valisi Aşı Zorlamasını Yasakladı

ABD’de Ciddi Oy Kaybına Uğrayan Biden’i Zorbalıkla Suçlayan Teksas Valisi Aşı Zorlamasını Yasakladı

ABD’nin Teksas Valisi Greg Abbott tarafından çıkarılan kararnameyle özel şirketler dahil herhangi bir kurum çalışanlarına aşı zorunluluğu uygulayamayacak. Abbott, eyaletteki tüm çinvirüsü aşısı yönergelerinin yasaklanmasını emretti.

Bu tavır Biden yönetiminin, 100’den fazla çalışanı olan işverenlerin haftalık olarak aşılanmasını veya test edilmesini gerektiren kurallar koymasıyla ortaya çıkıyor. Teksas merkezli American Airlines ve Southwest Airlines da dahil olmak üzere birçok büyük şirket bu karara uyacaklarını açıkladı.

Abbott, Teksas’ta hiçbir kurumun, herhangi bir nedenle aşı olmaya karşı çıkan çalışanı ya da müşteriyi aşı olmaya mecbur bırakamayacağını, her zaman gönüllülüğün esas olduğunu açıkladı.

Abbott daha önce eyalet ve yerel devlet kurumları tarafından aşı yaptırılmasını yasaklamıştı.

Abbott, Amerika’nın ekonomisini hızla eksiye götüren Biden’in bu politikalarını zorbalıkla suçluyor.

Amerika’da Kaliforniya eyaleti Biden’in kısıtlayıcı politikalarını uyguladığı için ekonomisi bozulurken, Teksas pandemi başından beri daha serbest kararlar aldığı için ekonomisi sağlam durumda ve Kaliforniya’dan Teksas’a doğru bir göç başlamış durumda. Büyük teknoloji şirketleri, Teksas’ın sunduğu vergi imtiyazları ve sorun çözücülüğü sayesinde Kaliforniyayı terk ediyor. Terk edenler arasında Elon Musk’ta yer alıyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şirketin genel merkezini Kaliforniya’daki Silikon Vadisi’nden Teksas’a taşıma kararı aldıklarını duyurdu.

Kaynaklar:
https://npr.org/2021/10/11/1045142578/texas-governor-greg-abbott-ban-covid-vaccine-mandates
https://californianewstimes.com/why-californias-economy-could-use-some-bad-news-in-2021/110834/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir