6. Kez Türkiye’nin En Fazla Tercih Edilen Otobüs Markası Otokar Oldu

6. Kez Türkiye'nin En Fazla Tercih Edilen Otobüs Markası Otokar Oldu

Ãœst üste altı yıl Türkiye’nin en fazla tercih edilen otobüs markası Otokar oldu.

2015 yılında toplam 3 bin 400 adet ticari araç satışı gerçekleştiren firma, otobüs sektöründeki liderliğine küçük otobüs alanında da ihracat liderliğini ekledi. Otokar, 2015 yılında toplam 561 otobüs ihracatı gerçekleştirdi.

25 kiÅŸi ve üzeri yolcu taşıyan otobüs pazarında, satılan her 3 araçtan 1’i Otokar marka oldu. Otobüs pazarında en çok ürün satışının yapıldığı küçük ve orta boy otobüs segmentinde ise, Otokar’ın pazar payı yüzde 40’ın üzerinde oldu. Özellikle 7 metre segmentinde Otokar araçları öncelikli olarak tercih edildi. Satılan her 5 küçük otobüsün 2’si Otokar marka oldu.

Otokar, Türkiye’nin en çok patent baÅŸvurusu yapan ilk 5 kuruluÅŸu arasında yer alıyor. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 246 patent ve endüstriyel tasarımın sahibi Otokar.

Avrupa’daki ÅŸirketin performansıyla, 2015 yılında küçük otobüs ihracatında lider oldu. Malta’dan 176 adet saÄŸdan direksiyonlu otobüs sipariÅŸiyle bu zamana kadar alınan en büyük sipariÅŸi aldı ve Doruk otobüslerin teslimatları Malta’ya gerçekleÅŸtirildi. Kent otobüslerinin üretimleri ise sürüyor.

Toplamda 561 adet otobüs ihracatı gerçekleÅŸtirilen 2015 yılında, Avrupa’da en büyük pazarlar Fransa, Ä°talya, Ä°spanya, Belçika, Almanya ve Slovenya’da satış adetlerini artırdı. Fransa’da en çok satılan Türk otobüs markası oldu.

Firma 2015 yılında yurtiçi nakliye araçlarına ağırlık verdi. Ayrıca, teknolojisi, uluslararası standart ve regülasyonlara uygunluÄŸu ile pazarda öncü olan ADR’li tankerde ve frigorifik araçlarda iddiasını sürdürdü. Tehlikeli madde taşımacılığı, bozulabilir gıda taşımacılığı ve yurtiçi nakliye sektörlerindeki hareketliliÄŸin 2016 yılında da devam etmesi bekleniyor. Treyler pazarındaki yeni ürünler 2016 yılında tüketicilerin beÄŸenisine sunulmaya devam edilecek.

Kamyon pazarında 2015’i, rekabetin yoÄŸun geçtiÄŸi bir yıl olarak deÄŸerlendiren firma 2016 yılında da mevcudu koruyarak, satış ağını daha da güçlendirerek tanıtım faaliyetlerini artıracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir