57 Ülkenin Katıldığı Bir Konferansta İlk Kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Adı Anıldı

57 Ülkenin Katıldığı Bir Konferansta İlk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Adı Kullanıldı

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 57 ülkenin yer aldığı, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı tarafından düzenlenen Evlilik ve Aile Kurumu ile bu kurumdaki deÄŸerlerin korunması I. Bakanlar konferansı yapıldı.

Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner katıldı.

Bakan Saner yaptığı konuÅŸmada “Bugüne kadar gözlemci üye olarak katıldığımız Konferanslarda ilk kez ülkemizin Turkish Republic of Northern Cyprus(Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) adı ile anılması konusunda teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Bakan Saner ayrıca KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmaları ile KKTC’deki evlilik ve aile kurumu, aile birliÄŸinin ve bütünlüğünün saÄŸlanması için yapılan çalışmalar, yardımlar ve yasal düzenlemeler hakkında Ä°slam üyesi ülkelerin bakanlarına ayrıntılı bilgi verdi.

Çalışmalarla ilgili olarak Kırgızistan, Burnei Sultanlığı, Azerbaycan ve diğer İİT üyesi bakanlarla konferans kapsamında görüş alışverişinde bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Üye ülkeleri: Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, BAE, Brunei, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Gabon, Gambiya, Gana, Gine-Bissau, Guyana, Irak, İran, Kamerun, Katar, Kazakistan, Komorlar, Kuveyt, Kırgızistan, Libya, Lübnan, Malezya, Maldivler, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sierra, Leone, Somali, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi, Arabistan, Tacikistan, Togo, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Umman, Ürdün ve Yemen

Gözlemci ülkeler ise: Bosna-Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Tayland

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir