40 Yaş Üstü Güzel Bir Cilt İçin Bakım

40 Yaş Üstü Güzel Bir Cilt İçin Bakım

Güzel görünmek için kullanılan ürünler ve teknikler ister ucuz ister pahalı olsun her geçen gün daha da kolay ulaşılır hale geliyor.

Günlük ürünler :
40 yaşından sonra cildin daha kuru olacağı düşünülürse özellikle makyaj temizleme işlemi sırasında ciltteki doğal yağ dengesini korumak için daha hafif bir temizleyici kullanılmalıdır. Gece bakımında tam bir yüz temizliği için çok hassas bir fırça kullanılabilir, bu hem daha ferah bir his verir, hem de derin temizlik sağlar.

Daha çok nemlendirici :
Yaşlanan cilt için kullanılan ürünlerin içerisinde daha çok silikon olmalıdır. Nemlendiricilerin hava kirliliği, güneş ışığı, yaşlanma gibi etkileri minimum seviyeye indirdiği düşünülürse cildin özellikle daha korumasız olduğu bu yaş döneminde daha etkili bir ürün kullanılması tavsiye edilir.

Cilt kurtarıcı :
Dudak, el, ayak, hatta göz kapaklarının bakımı için vazelin bulunmaz bir üründür. Bu özelliğinin yanı sıra makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir.

Çok işlevli serumlar :
Cilde ve vücuda dışardan destek sağlayan serumlar koruma ve bakım adına oldukça önemlidir.

Vitamin A :
Yaşlanmayı yavaşlattığı, kırışıklıkları yavaşlatıp yok ettiği, cildi parlaklaştırıp hücreleri canlandırdığı kanıtlanan A vitamini her kadın tarafından en geç 40 yaşından sonra kullanılmaya başlanmalıdır.

Gece bakımı :
Vücut kendisini gün ışığına maruz kalmadığı zaman daha iyi tedavi eder, bu nedenle geceleri vücut kendisini toplar. Gece bakımı bu yüzden oldukça önemlidir.

Yumuşatıcılar :
Yaşlandıkça metabolizma yavaşladığı için ciltte lekeler, istenmeyen fazlalıklar oluşabilir. Bu küçük noktalar uygun yumuşatıcılar ile yok edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir