23 ülkeden kamu, iş dünyası ve girişimcilik konularında önde gelen 120’den fazla liderin katılımıyla gerçekleştirilen Women3. Power of Three adlı forumda, kurumsal hayatta kadınlar 80 yılda eşitliğe ulaşacak bu değişim için öncülük edecek önlemler masaya yatırıldı.
Dünya Ekonomik Forumu 9. Küresel Cinsiyet Farkı Raporuna göre kadınlar 2095 yılına kadar kamusal ve kurumsal alanlarda ve girişimcilik dünyasında erkeklerle eşit olarak temsil edilemeyecek.
Değişim için 80 yıl kabul edilebilir bir süre değil.
Avrupa Parlamentosu büyük şirketlerin yönetim kurullarındaki bağımsız kadın üye sayısını artırmak için yüzde 40 oranlık bir kota tasarısını çıkarmaya çalışıyor.
Öte yandan Norveç, Finlandiya, Fransa, İzlanda, Hollanda ve İspanya gibi ülkeler hali hazırda belirli kotalar benimsemiş durumda. Kenya hiçbir cinsiyetin bir yönetim kurulunu üçte ikisinden fazlasını oluşturamayacağına ilişkin kararı yasalaştırırken, Malezya ise 2016 yılında bir kota uygulamayı planlıyor.
TV, gazete ve dergi gibi pek çok medya kuruluşunda tasvir edilen kadın imajının gerçekle uyum sağlamadığının vurgulandığı forumda cinsiyet klişelerinin ortadan kaldırılması gerekliliğine de değinildi.
Film sektörü genelinde kadın ve erkek yönetmen sayısı arasında büyük bir uçurum var. Hollywood yapımı 250 filmin sadece yüzde 7’sinin yönetmeni kadın.