Babalar Günü, Türkiye ile birlikte; Afganistan, Amerika, Antigua ve Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Aruba, Bahamalar, Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Belize, Bermuda, Birleşik Krallık, Brunei Darüsselam, Curaçao, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dominika, Ekvador, Etiyopya, Filipinler, Fransa, Gana, Guyana, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İrlanda, Jamaika, Japonya, Kamboçya, Kanada, Katar, Kenya, Kıbrıs, Kolombiya, Kosova, Kosta Rika, Kuveyt, Küba, Laos, Macaristan, Macau, Madagaskar, Maldivler, Malezya, Malta, Mauritius, Meksika, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nijerya, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Porto Riko, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Singapur, Slovakya, Sri Lanka, Surinam, Suudi Arabistan, Şili, Trinidad ve Tobago, Tunus, Umman, Venezuela, Vietnam, Yunanistan, Zambiya, Zimbabve ülkelerinde her yıl haziran ayının 3. Pazar gününde kutlanan bir gündür.
Bu yıl Babalar Günü 17 Haziran 2018 Pazar tarihinde kutlanacak.
Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910 tarihinde Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır.
1924 yılında Amerika Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemişti. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün, Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştı. 1972 yılında başkan Richard Nixon’ın imzasıyla Amerika’da Babalar Günü yasal olarak ilan edilmiştir.
Her yıl sabit bir günde kutlama yapan ülkeler ise;
23 Şubat: Rusya
19 Mart: Andorra, Belçika, Mozambik, Lihteştayn, Portekiz, İspanya, Bolivya, Honduras, Hırvatistan, İtalya, İsviçre (Katolikler bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa’nın babası anısına, St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler)
08 Mayıs: Güney Kore
05 Haziran: Danimarka
17 Haziran: El Salvador ve Guetemala
21 Haziran: Lübnan, Mısır, Ürdün, Filistin, Suriye, Uganda ve Birleşik Arap Emirlikleri
23 Haziran: Polonya, Nikaragua
08 Ağustos: Tayvan
12 Kasım: Endonezya
05 Aralık: Tayland
26 Aralık: Bulgaristan