Sadece yumurtlamak için karaya çıkan, bunun dışında devamlı denizde yaşayan Sini kaplumbağası diğer adıyla Caretta caretta, oksijeni havadan almasına rağmen uzun süre su altında kalabiliyor. Yumurtalarını gece kumsallarda açtıkları çukurlara gömerler. Yavrular 2 aylık kuluçka döneminden sonra gece vakti yumurtadan çıkarak denize giderler.
Türkiye’de Akdeniz sahillerine yayılmıştır. En önemli yumurtlama bölgesi Adananın Yumurtalık ilçesi ve Belek, Anamur, Köyceğiz, Dalyan sahilidir. Belek kıyıları, Türkiye’nin en büyük yumurtlama alanıdır.
Caretta caretta denizde, balıklar, kabuklular ve deniz anaları gibi su canlılarıyla beslenir.
Nesli tükenmekte olan hayvanlar oldukları için koruma altındadırlar.
Türkiye’de yavruların kumsalda yürüme mücadelesi insanları üzüyor ve yardım etmeye çalışılarak yavrulara zarar veriliyor. Hiç bir şekilde bu hayvanın yavrularına el ile dokunulmamalı. Kumsaldan denize kadar yavruların o şekilde kendi başlarına yürümeleri gerekiyor.
Çünkü kasları, akciğeri açılarak ve kumsalın kokusunu yapısını kavrayak tekrar geriye dönebilirler. İnsanlar yavruları eline alıp denize bırakırsa ya balıklara yem olurlar ya da boğulurlar. Ayrıca kuma sürtünerek üzerlerindeki yumurta kokusunu atıyorlar. Doğal yaşamda doğanın dengesini bozmamak için yavrulara asla müdahale edilmemeli ve onların denize ulaşması beklenmeli.