19 Eylül Gaziler Günü Tüm Yurtta Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Tüm Yurtta Törenle Kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenledi. Program kapsamında gaziler Antikkapı’da verilen yemekte bir araya geldi. Programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu, programdaki konuşmasında “Biz gazilerle gurur duyuyoruz. Gazileri seviyoruz. Onlarla geçen her anımız bizim en kıymetli anımızdır. Her zaman sizin hizmetinizde bulunmaktan, sizleri mutlu ve memnun etmekten gurur duyuyoruz” dedi. Muharip Gaziler Şube Başkanı Yunus Çoşkun da programın düzenlenmesinde emeği geçenler teşekkür etti.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da “Bugün aramızda bulunan bir asra yaklaşan, ülkemizin asaletini, milletimizin dik ve onurlu duruşunu savaştığı tüm cephelerde temsil eden tüm kahraman gazilerimize milletçe bir kez daha Gaziler Günü münasebetiyle saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyorum. Milletleri millet yapan, onları geleceğe taşıyan, bu kahraman ulus, başta özgürlüğümüz olmak üzere tüm zenginliğimizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Toprağı vatan eyleyen canıyla, kanıyla vatan toprağını yoğuran şehitlerimiz nurlanan kahramanlarımızdır. Şehit ve gazilerimizin fedakarlığını anlamak ve onlara bu noktada milletçe şükranlarımızı sunmak durumundayız” şeklinde konuştu.

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik anıtına çelenk sunulması ile devam etti. Kutlama programında daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi de ziyaret edildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Kızılcahamam’da Cumhuriyet Meydanında Gaziler Günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler günü Edirne Uzunköprü’de yapılan tören ile kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen törenle kutlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir